26 mars 2012

Let's put it in the mix

smaker åt alla håll och kanter.

Våra vänner på Scan passar på lagom till uppvärmninnev av landets grillar att slänga fram tre nya korvar på grillgallret - en blandning av kött och kryddor som låter såhär:


Chorizo de Pimentón – en stark spansk korv med mycket smak av paprika och färsk cayennepeppar.


Salsiccia al Limone - en italiensk korv friskt kryddad med lätt citrussmak och rosmarin.


Tellicherry Pepper - med finaste Tellicherry svartpeppar från Malabarkusten, (även kallad pepparkusten), får korven en fruktig styrka och extra kryddig karaktär.
Låter väl inte helt tokigt? För oss på redaktionen så lockar salsiccian lite extra mycket kan vi erkänna så här rakt av. Korvarna finns i butik från vecka 13. Varje korv väger ca 120 gram och är producerad enligt nåt som heter SÄRNÄR och det betyder att de är helt fria från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein.


Väl inne på ämnet smaker och blandningar så undgår pressreleasen från Loka oss inte. Tvärtom, vi hajade till likt en äldre dam på bussen vid för hastig inbromsning. Lyssna på den här utsvävningen:

"Loka tar konceptet ”Loka likes” till en ny nivå och avslöjar 2012 års tema: Loka likes mash-ups. Mash-ups är häftiga och otippade möten som uppstår när man slår ihop saker som aldrig tidigare mötts. Sådana möten väcker nyfikenhet, bryter mönster och förflyttar gränser – de skapar helt nya upplevelser."

Vidare berättar man om sina "mash-ups":


Banan & Kiwano kombinerar mellanmålshjälten banan och regnskogens saftiga kiwano.


Jordgubb & Lakrits kombinerar sommarklassikern jordgubbe med outsidern lakrits.


Päron & Pitanga kombinerar villaträdgårdens söta päron med Sydamerikas syrliga pitanga.


Seriöst - finns det frukter kvar att blanda ut i kolsyrat vatten? Nä, det här låter uppåt väggarna för oss traditionalister. Men vad vet vi, det kan ju vara jättegott - även om vi tar det för extremt osannolikt att en törstig sommardag lockar till lite Jordgubb&Lakrits-bubbel....

2 kommentarer:

Skäggig Och Arg sa...

Jordgubbe och lakkritts var väl inte direkt någon nymodighet...

Xtian sa...

Skäggig & Arg: som smakkombo nej, men för dryck kanske det är lite nytt. Om det är bra vetitusan däremot...