14 mars 2012

Kossan blev till guld

Ännu ett pris och med en blinkning åt vårt håll

Idag så delades det ut - eller delades inte ut, stjärnor från Guide Michelin. Ingen av de etablissemang vi frekventerar oftast stod på den listan. Häromveckan var det White Guide-gala - inte heller där gick vi med nån slags seger ur striden. Det är kanske få saker som struntar mer i än detta i och för sig.

Men 11 april - DÅ minsann är det dags. Årets Guldko från Arla delas ut. Inget kanske att skriva hem om - men väl på en snabbmatsblogg eftersom de har en kategori som heter "Årets snabbmål". "Woohoo" och "äntligen" ropar vi unisont.

Bland tidigare vinnare hittar vi bl.a. Wiggo, en av våra all time favoriter. De vann 2010. Förra året var det islänningarna med texmex på hjärnan, Serrano som hittade hela vägen högst upp på prispallen!

I år är det två Stockholmsställen och en Malmörestaurang som är nominerade.


Salads and Smoothies, Malmö
ICA To Go, Stockholm
Potstickers dumpling bar, Stockholm

Hjärtat klappar lite extra för Malmö då vi precis har flyttat Redaktionen dit - och dessutom gillar Salads and Smoothies sallad på räkor och japanska pickles. Ett ställe där "fräscht" inte bara är en klyscha.

Lägger vi lokalpatriotismen åt sidan så kan man inte komma undan att Potstickers är rätt i tiden och damn good. ICA To Go är i grunden inte dåligt men det var inte sådär speciellt prisvärt, iallafall inte då vi hängde där. Däremot personalen på ICA To Go på Kungsgatan var oerhört duktiga på gästvänlighet och service.

Vi önskar alla lycka till! All heder åt Arla som tittar lite extra på vad som händer i snabbmatsbranschen och faktiskt lyfter fram nytt, nyskapande och spännande.

Inga kommentarer: