21 mars 2012

Japp! It's nuts

Putslustigheter om det lilla styckchokladet

Japp är ju ständigt på folks läppar, både som klämkäckt jakande och som i skämtet "Vill du ha enDaim? Japp!" som vi tror alla drar minst en gång i veckan...

För ett tag sedan verkade Japp ändra sitt recept och gå mer mot konkurrenten Mars och det blev lite kladdigare och lite sötare. Något som inte föll oss på tidigare nämnda läpp. Sen dess har vi låtit den ligga där i sin utropsjakande ensamhet.Tills Statoil de små rackarna har fått försläpp på en ny smak - Japp "HazelNut". Alltså hasselnöt. Gud förbjude att det skulle kunna stå på svenska säger den konservative gamle gubben i oss (ni vet han, "vän av ordning") medan den godissugne ynglingen inom oss bara sliter av papperet och smakar.

Smakar gott. En lite mer fast konsistens, inte så kladdigt. Mer åt Snickers Almond-hållet. Typ chokladtäcke med marängmassa fylld av nötter. Typ så. Tilltalar kanske mer äldre - vet inte varför vi alla sa det, men det kändes så. Inte "Bridgeblandning"-äldre. Mer "medelålders som gillar nötter"-äldre.

Anyhow - gott.


Har du smakat? Gillar? Gillar inte? INte smakat? Vad tror du? Kommentera!


(bilden lånade vi från nån som faktiskt tog en bild innan de moffade i sig.. Tackar!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men jag undrar en sak: vad blev det av den supergoda "Nuts" som fanns/finns (?) en gång i tiden. Den med gult omslag, hasselnötter och en massa annat gott jox, snälla komm tillbaka! /Lisis.

Xtian sa...

Boom! Huvet på spiken, den här påminner om Nuts! Perfekt referens, tack. Och ja, var tog den vägen....

Åsa sa...

Fick äntligen syn på Hazelnuten igår på ICA och var förstås tvungen att köpa den! Men nej, besviken blev jag. :( Smakade typ ingenting, med nötter i. Så den blir det inget omköp på tyvärr, synd på en så bra idé!