17 mars 2012

Hip to Be Square

Kellogg's plockar fram en klassiker

Vi fick brev från Kellogg's där de ville att vi skulle smaka på deras nya Rice Krispies Squares. Alla känner ju till Rice Krispies - flingorna som låter "snap, crackle, pop" när du häller mjölk på dem (och vi hoppar över att prata om fejkreklam där man knarkskojar och kallar dem "smack, crack and pot"...).

I alla fall - nånstans efter typ en kvart efter lansering av Rice Krispies i USA kom naturligtvis nån amerikan på hur man gör en söt kaka med Rice Krispies. Och för att göra det enkelt gjorde man rutor - så,  originalreceptet på Rice Krispies squares hittar du här.Men, för att göra det än enklare för oss har "the good people of Kellogg's" gjort rutorna åt oss, förpackat dem och lagt ut dem i butikerna så att du kan bara köpa, öppna, äta. Dessutom har de gjort 2 smaker så att du inte blir trött i första taget.

En smak är Choc Caramel med "mjuk kola och rostat ris med knapriga bitar mjölkchoklad". Den trodde jag var den godaste. det var den inte. Lite jättesöt. Chokladbitarna känns lite out of place. Nja, den här tilltalade inte oss även om vi gillar resten av innehållet.
En annan smak är Total Choco som består av "chocolate chips och rostat ris som smällts samman med mjölkchoklad för att skapa den totala chokladupplevelsen." Japp, det är en chokladupplevelse allright. Dessutom den som vi trodde skulle smaka sisådär men som visade sig vara den vi gillar bäst.

Ett varningens ord - det är sött. Ingen av oss tror att ni inte fattar att en kaka/"bar" inte innehåller socker. men det här är sockerprodukternas Formel 1. De av er som inte riktigt upplevt det som kallats "sugar rush" - ät en Rice Krispies Square. Börja med en halv första gången, det blir bäst så....

Det som stör oss mest är att de inte har originalsmaken, den med bara Rice Krispies, smör och marshmallows (se receptet om du inte klickade på länken däruppe). Det är en riktig smackedack av sötma utan nånting annat än lite krispigt tuggmotstånd - och ändå otroligt gott.

Finns i butik (sen länge egentligen, känns litegrann som en relaunch av en produkt som inte riktigt tagit fart) att testa själva. Gott och sött.

Inga kommentarer: