9 mars 2012

Gårdschips

Ett öppet brev
Hej Gårdschips,

utan att någonsin ha testat era produkter så har jag gillat er skarpt ett tag nu. Litet företag med ekologiska produkter och chips på ett hantverksmässigt vis.

Så idag slog jag till. Valde mellan en mer traditionell smak eller en kanske mer vågad variant - ost lök bacon.
Det blev den gyllene triangeln av smaker som föll mig på läppen i butiken. Tre smaker som var för sig är favoriter som smaksättare i allehanda sammanhang och som lockar tanken till snackskulinariska stordåd.


Men ack så fel jag hade. Att gå på det gamla tricket att tro att saker som är jättegoda för sig per automatik är en kombination för smakgudarna som ger ett större resultat än summan av delarna. Så blev det inte.

Doften påminner om plast. Eller någon slags tätningsmassa. Tyvärr följer smaken doftens antydan. Plastleksak av sämre kvalitet från tidigt 80-tal, producerad i fabrik bakom järnridån. Delar av plast och gummi av såpass tvivelaktig kvalitet att den faller i bitar vid första stresstestet - ett barns bett.

Nån slags rökighet hänger kvar i gommen efteråt. Som om den gamla leksaken fick dö "kinapuffs-döden" och sen ryker lite lätt efter väl utfört dåd.

Jag kan lätt säga att det här var lätt en topp-3 placering över saker som jag aldrig mer vill äta. Och det kommer från någon som har ätit en hel del av det som av andra kallas "skit" i mina dagar.

Snälla. Sluta tillverka dessa - för allas skull.

Med vänliga och lätt illamående hälsningar,

Red. FastFoodLovers

1 kommentar:

Mattias sa...

Jag köpte deras chips. Påsens innehåll smakade skit, och var förmodligen feltillverkade. När jag informerade dem om detta så ignorerade de mig. Jag kontaktade dem på Facebook och då raderade de mitt inlägg, två gånger...