18 mars 2012

Friskt, fräscht från Findus

Bra produkt med sådär namn


Findus gillar vi skarpt. Iallafall deras grönsaker som abonnerar på plast i frysen året runt. Ärtor naturligtvis men även lite annat såsom deras sparris och hackad spenat.Och nu blir det säkert en plats till som bokas upp. "Grönsaker perfekta till..." i sex olika varianter. Jaha, hur tänkte man här nu då? Vet inte. Låter exakt hur dingt som helst. Men det är säkert researchat till döds med fokusgrupper, djupintervjuer och "mannen-på-gatan"-frågor. Nånstans finns det säker en förklaring i stil med "innan hade alla våra grönsaksblandningar namn som inte var tydliga nog vad de passade till. Nu har vi gjort det lätt och tidsbesparande för den stressade konsumenten att förstå och välja rätt från början".

Man har också gjort det svårare för konsumenten att handla mat med värdighet.
"- Älskling springer du och tar grönsaker perfekta till fisk?"
"- Jaha, vilka är det då?"

Eller "- Gud vad gott!" 
"- Ja, det är Grönsaker perfekta till kött"
"- åfan..." osv. osv.

Men - namnet aside. Vi fick lite presentcheckar från Findus att testa just några grönsaksblandningar. Eftersom vi är en Redaktion där det ständigt är hög puls, massor med spring och en "newsdesk" i organiserat kaos så glömde vi checkarna hemma. Så följande utlåtande är helt betalt av oberoende snabbmatsjournalister som inte sitter i handen på kapitalet och storföretagen....

Grönsaker perfekta till fisk är tydligen sockerärtor, aubergine, svarta bönor och cocktailtomater. Efter 6 minuter i medelvarm panna med lite olja så skriver vi under på det. Lägg till lite Herbamare och lyckan är gjord. En bra blandning där vi lyckades med konststycket att få krisp där det skulle vara krisp och lagom mjukstekt där det skulle vara lagom mjukstekt.

Nu är ju inte frysta grönsaker sisådär jättenytt. Men en ny blandning som är god.
Testa själv. Vad brukar du ha för grönsaker till fisk? OBS! Som går snabbt att göra alltså, inga "Dag 1: Tag 3...."-recept.  Let us know in the comments!(som tidigare angett - Findus har skickat presentcheckar så vi kan testa. Just idag användes de inte, men för din info så vet du och känner dig säker på vad vi skriver om och hur)

1 kommentar:

Red Scream sa...

Majs och harrisar! Eller, vi har iofs harrisar till allt. Men det är gott till fisk