19 mars 2012

Chicken, not so finger lickin'

I brist på kampanjstart så kör vi kycklingtest

Vi tänkte vara först med att testa den nya Roadhouse burger på McDonalds, delsträcka 2 av "The Road to America" men ack vad vi bedrog oss. Det är ju först imorrn... Trist för dagens bloggpost, kul för oss som "måste" äta McDonald's imorrn igen...I valet och kvalet - det vill säga under de tre sekunder det tog att styra om beslutsprocessen - eftersom ingen av oss är en sån person som står och velar vid disken och funderar på "vad skaa jag nu haaa?".

Valet stod mellan 1) QP meny med cheese on the side, 2) Prime Chicken, kycklingburgaren i innevarande kampanj eller 3) skapa min egen "surf 'n turf" verion av en Big Mac och en McFish.

Det blev en #2. (# 3 kommer så snart vi har förberett oss mentalt)

Kycklingburgaren beskrivs som:  "en krispigt panerad och noggrant utvald kycklingfilé. Lägg till en krämig Sour Cream Onion-sås, täckt av ruccolasallad och bädda sedan varligt in den i färskt fullkornsvetebröd."

Vi ber att få tycka lite annorlunda.

Krispigt panerad kycklingfilé - fine. Det är den. Med hjälp av paneringen blir den lite torr men inte överdrivet och inte helt oväntat. Hade önskat mig en grillad version egentligen men det verkar inte vara en idé som flyger hos nån av kedjorna riktigt, väldigt sällan det är grillat.

Sour cream-såsen hade gärna fått göra mer ljud av sig, den försvann lite i allt det torra.
Vilket för oss till hela poängen. Gott men torr.
Brödet är "lite grövre än vanligt" som killen på restaurangen sa. Och det är det. Inte så trist som andra försök till grövre bröd, helt ok. Men torrt.
Lägg därtill ruccola, den absolut torraste salladen som finns i hela världen. God, men torr.
Tomaten hade kunnat lyfta det lite men då tomater idag är lite halvtrista så gör det varken till eller från.

Så, slutsats. Säkert god men som med så många andra burgare - lägg till lite ketchup för att lyfta från torr till toppen.

Vad tycker du? Har du smakat? Vad tycker du om kycklingburgare generellt? Kommentera.

2 kommentarer:

anna sa...

Trodde det var köpstopp på allt med sour cream?

På tal om grovt bröd gillar jag Max GI-burgarbröd väldigt mycket. Kycklingburgare är ofta trist, hellre nuggets då.

Xtian sa...

anna: vet du, det var först när vi satte oss ner som vi insåg den prekära situation vi hade satt oss i. Men vad gör vi inte för er...