23 mars 2012

Burger hack

en term, en dröm, en fråga


En term - burger hack - att "hacka" en burgare, dvs plocka isär en standardburgare och montera den på alternativt sätt och/eller med andra tillbehör göra den i betraktarens ögon bättre.
Allt från de vardagliga småhacken - att beställa en QP utan ketchup, då det är alldeles för mycket, och sen lägga till ketchup i den dos man anser bäst - kanske inte en ett småhack, kanske bara en "moddning"?
Eller till de större, att göra  dubbel göteborgare(en göteborgare är att dela sin BigMac och ät de två halvorna som mackor). Sätter du då  ihop två underdelar så är det dubbel göteborgare!
(tack David S. för den)

Redaktionens egna hack är begränsade till att köra BK-kött i en McDonaldsburgare för att testa "grillat är godast"-tesen, samt att testa en McDonald's "surf 'n turf" - en fiskburgare där man ersätter en kött i en BigMac. Ska testa igen.
En dröm - att hitta den ultimata burgareupplevelsen utan att göra en massa meck själv...


En fråga - vad är ditt burger hack? Eller har du nåt annat snabbmats-hack? Berätta för oss alla och så kanske vi kan få ihop ett gäng "ultimate fastfood experiences"? Kommentera!

3 kommentarer:

Henrik sa...

Jag är så pass tråkig att jag skulle nöja mig med en ordinär QP med lökringar från Max till. Min fantasi sträcker sig inte längre än så. Tyvärr är det alldels för långt mellan Max och McD i Malmö...

bark sa...

Jag har säkert skrivit om den förr… McD Cheeseburgare med ketchupen utbytt mot Hot Chili-dipen.

Xtian sa...

Henrik: men kan du inte handla på MAX på Stortorget o sen ta dig till Donken på Gustav? Be om dubbla påsar så kanske det håller sig varmt?

bark: DET var ingen dum idé att använda de för oss så bortglömda dippsåserna som tillägg. Smart!