25 mars 2012

Årets tävling?

Dags för hemmakockarna att torka dressingen ur mungipan och börja läsa

En av de finaste tävlingarna som finns i Sverige är ju naturligtvis Hamburger-SM. Att få sätta ihop sin egen burgare, vinna en resa och sen få burgaren som kampanjburgare på en snabbmatskedja - vad kan väl vara bättre?Nu är det dags - Hamburger-SM 2012.

Vi är så till oss att vi kan inte skriva mer utan klipper presrelasen rakt av(nästan):


Den första juni är det åter dags för Hamburger-SM. Komponera den bästa burgaren och skicka in ditt recept till oss. Årets tema är Grand de Luxe och första pris är en resecheck till ett värde av 20 000 kr.


Det blir den sjätte upplagan av Hamburger-SM som igen tar plats på stora scenen i Kungsträdgården.. I år höjer vi ribban ytterligare.


- Målet med tävlingen är att finna en utsökt hamburgare. Hur detta uppnås är upp till varje enskild kock. Faller hamburgaren oss i smaken finns det en chans att den kommer med på vår meny, säger Richard Bergfors, VD på Max och ordförande i juryn för Hamburger-SM.


Årets tema är Grand de Luxe, vilket betyder saftigare kött med bättre kvalité hos oss på Max. Vad är Grand de Luxe för dig? Är det lite extra kärlek eller någon speciell ingrediens? Är höjden av lyx kanske något vegetariskt? Valet är helt och fullt i dina händer.


Så här gör du för att tävla:


Gå in på www.hamburger-sm.se och följ instruktionerna för att lämna ditt tävlingsbidrag. Tio finalister kommer att gå till semifinal och av dem går fem vidare till final. Finalen äger rum den första juni på Stora Scenen i Kungsträdgården i Stockholm under evenemanget Smaka på Stockholm. Första pris är en resecheck till ett värde av 20 000 kr.

Sista anmälningsdagen är 6:e maj.


Om du skulle tävla, hur skulle din burgare se ut?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh fy faan för deras kokta nötkött...tom max de luxe kokas i trista kärl...

Skäggig Och Arg sa...

Får man byta ut "köttet" så kanske man skulle kunna fundera på det. Helst skummgummibrödet också. Men med lite manipulering kanske ett Frisco går att rädda.

MrArboc sa...

Håller med de två föregående talarna.

Det går inte att göra en god burgare med MAX "kött".