6 mars 2012

3 nyheter i 1

Brickplock deluxe till båd vardag och fest

Ridderheims - ölkorvs- och delikatesskonglomeratet tar ännu ett steg närmre din plockhand.

Nu lanserar man tre brickor sammansatta för att ge dig lite Vardagsfest, Fredagslyx eller en olivprovning i all sin enkelhet.

VardagsfestPerinotomat i chilimarinad, deliktesslök i balsamvinäger och honung, Cheritotomat i basilikamarinad, mild chili tricolore, gremolatamarierade manchegoost och halkidikioliver med citron.

Fredagslyx - Rostad söt minichili, Pomamoretomat i vitlöksmarinad, rostade vitlöks- klyftor, portugisiska lantoliver, stora spanska kaprisbär och lagrad cheddar med grönt äpple och chili.

Olivprovning - Grillade oliver i en neutral marinad, Cerignola Giganti i en het marinad baserad på chili, paprika och persilja, Halkidikioliver i en marinad kryddad med koriander, basilika och vitlök. Queenoliver marinerade i Parmesan, basilika och vitlök. Kalamataoliver och Portugisiska lantoliver.Om det här kan man tycka mycket - bland annat frågar man sig vad som är just "vardagsfest" med en chilimarinerad tomat och varför det är lite mer "fredagslyx" med en rostad minichili? Vi har lite svårt för det här med produkter inlåsta i en förutbestämd hörna. Okej, det finns ju (förhoppningsvis) ingen Ridderheims-polis som rycker ut och säger "app-app-app" när du öppnar en "Fredagslyx" på en torsdag - men man hade kanske hellre köpt en "sötstark" bricka, eller en "medelhavsbricka"..typ. Eller nåt?

Vi har ju lite svårt att veta nivån av snackskunnande och intresse för saker utanför sfären "Chips/ringar/bågar". Men det kan ju tyckas lite fjantigt med en bricka med saker som man själv bruka köpa på burk och servera i snygga skålar, saker man köper i lösvikt och lägger upp lite sjysst. Och nu ska man helt plötsligt dra plastfolie av en plastbricka och servera? Men - vi kanske inte är målgruppen?

Det här kan vara en perfekt inkörsport till snacks som man aldrig annars äter och därför inte köper en megaburk med oliver rakt av som vi kanske skulle göra?
Samtidigt skulle det nog inte tvekas en sekund om man var själv en kväll och vill ge sig själv en afton i egentidens tecken....

Dessutom - varje liten stad kanske inte har en egen liten härlig Nytorgs-deli eller saluhall, men däremot en ICA Maxi som kan husera produkter likt dessa


Nä, all heder åt Ridderheims for bringing that good stuff till alla och envar.

Nu till frågorna - vad köper du för plocksnacks likt dessa? Och vad tycker du om ovanstående - bra produkt eller total onödig? Kommentera!

1 kommentar:

Anna sa...

Har lite svårt för när någon annan bestämmer vad som är fest och lyx. För några år sedan ringde en försäljare och ville sälja ett paket med trosor varav några skulle vara vardagstrosor och några festtrosor...

Tycker ofta de där blandningarna gör att allt smakar likadant. Har inte smakat ovanstående dock.