23 feb. 2012

XTest

Vi testar nyhetens behag

Häromveckan skrev vi om Burger Kings lansering av sin feting till burgare - 175g köttkärlek- Angus XT.

Nu skriver vi igen - efter att verkligen ha ätit den. Bara för din skull.

Den smakar gott. Köttet är rejält och lite grovmalet. Smakar grillat men blir naturligtvis lite torrt och det är också well done - men det är ju inget vi varken har trott eller förväntat oss.
Det bästa med Burger King när de gör en sån här burgare är att de har hållit det simpelt, mycket likt Whopperns rena smaker. Majonnäs, steksås, tomat, sallad, lök. Inget mer.
Brödet är deras lyxbröd som är mjukt och ljust utan riktigt genomslag smakmässigt. Låter köttet stå för smakfiolerna, däremot utan att bli helt sötmesigt.

Helheten blir en ganska bra tolkning av en klassisk rejäl hamburgare. Vi gillar.

Att noteras bör däremot att om man låter enkla klassiska smaker stå i förgrunden så vill det till att råvarorna är därefter och där fallerar tomaterna ganska kraftigt som just nu är ganska smaklösa och blir mest lite blekrosigt mosiga. Precis som ett smolk i glädjebägaren kan tänkas se ut.

Men en god burgare är det.

Har du testat? Vad tyckte du då? Recensera i kommentarerna(Redaktionen fick smakkupong via BK's PRbyrå, vi kör ju transparens på den här bloggen)

1 kommentar:

West sa...

Nope. Missnöjd. Antagligen för att jag EGENTLIGEN ville ha en Whopper med angus-kött. Alltså utan den äckliga steksåsen och det intetsägande brödet. Jag får helt enkelt face it: Jag är en Whopper-man.