22 feb. 2012

Who's on top!

Ännu en "om du fick välja"-post


Sitter och spånar kring pizza på Redaktionen. Häromdagen hoppade vi på ett trick vi fick från nån blogg (om du känner dig träffad, let us know in the comments så får du cred) om att ta det där vanliga hemma-pizza-kit:et som man har i kylen ibland - men att rulla ihop det och skära i bitar, precis som kanelbullar - och grädda sen. Blev fantastiskt roligt att äta.Eftersom vi oftast går efter vad respektive Redaktionsmedlems barn vill ha på så blir det ju alltsomoftast skinka och ibland den ack så exotiska ananasskivan som slängs på. De som känner undertecknads historia vet ju att min första pizza var pescatore - tonfisk och lök, något som etsat sig fast på smakminnet. Lägger man därtill den ständiga beställningen sen cirka tre år tillbaks på "vegetarisk med skinka" så blir man ju lite ambivalent om man ställs inför frågan "Välj tre toppings på en pizza - för resten av livet"(ost och tomatsås räknas inte, det ingår som "baspaket".Efter mycket om och men så blev listan såhär:
- skinka (tunn bayonneskinka, kanske strimlad eller i stora skivor)
- lök
- grillad paprika

En ganska len och mild pizza - men smakerna ska räcka resten av livet, tänk på det.

Så, kom igen nu - tyck till och lista i kommentarerna! 3 toppings på pizza - resten av livet(tomatsås/ost ingår redan)

8 kommentarer:

dubbelmackan sa...

Lätt: stark tunnt skivad salami, chèvre och ruccola.

Jesper sa...

Har bara tre ingredienser på mina pizzor och det är alltid samma, så för mig en lätt fråga. Champinjoner, vitlök och chili (helst habanero). Sedan om jag får fuska vill jag gärna ringla lite pizza-olja över den färdiga skapelsen. Av någon anledning föredrar jag vegetariska pizzor.

Husse72 sa...

En rejäl bubblare som jag fastnat för senaste året är faktiskt tonfisk,lök och svarta oliver (med kärnor). Tror jag väljer den.

Alice sa...

Champinjoner, Champinjoner, Champinjoner.
Eller möjligtvis spenat, lök och extra ost.

Sara sa...

Kapris, sardeller, svarta oliver. Pizza ska vara saalt!

anna sa...

Svarta oliver, kronärtskocka och lök. Eller samma som Sara... Fast frågar du samma fråga på nyårsdagen blir svaret kebab, kebabsås och lök.

bark sa...

En bra skinka.

Färska champinjoner.

Cayennepeppar.

Karin sa...

Ajvar relish, feta, rödlök (och på fjärdeplats kommer salami).
/Karin