18 feb. 2012

We be lackin' in late night snackin'

Om du fick drömma?

För en herrans massa år sen hörde vi en "kul kille" på radion som pratade om att äta på fyllan efter att ha rullat hatt. Vad han sade då satte sina spår och vi har inte riktigt släppt tanken och allt runt omkring.

"Den som börjar sälja kall köttfärssås i strut utanför krogen kommer att tjäna massvis med stålars"Nä, det är inte ordagrant återgivet - men typ så. Andemeningen att flytta nåt man gärna gör på fyllan hemma vid kylskåpet till gatan är ju i all sin enkelhet en lysande idé. Sen om det är just kall köttfärssås eller inte, det är en annan fråga.

Bortser man från de eventeuella kedjor/varumärken man saknar så är det ibland en viss rätt som man önskar att man kunde gå hand i hand med på väg hem efter nattliga äventyr. Vi har funderat på några:

- Vi kan sakna skink- och ostfyllda croissanter som nybakt, varmt kladdiga är en gudagåva för en fyllehungrig.

- Kanske en strut kall/ljummen köttfärssås, men ännu hellre en skön pizzaslice (finns iblandpå 7-11 och för sig) - eller pizzakon?- Varför inte en rejäl bit fläskpannkaka i handen med lite rårörda lingon oppanpå?
Nu är frågan - vad skulle du vilja ha på vägen hem - som inte finns idag? Vad är det som får det att vattnas i din alkoholdoftande mun när stället stänger och som du bara måste ha på vägen hem - ja, förutom det som finns idag då?

Kommentera - vem vet, kanske blir det en kedja av det? Och snart i en näve på nattvandring nära  dig?

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är jag förvisso aldrig ute och svirar längre, men jag kan få cravings efter såna där kycklingspett som de grillar i Thailand. DET borde finnas överallt.

K