9 feb. 2012

Taco Bell till Sverige!

Vill du verkligen det?

En sökterm som dyker upp ofta i min (lilla lilla) besöksstatistik är "Taco Bell i Sverige" och lite variationer på det. Snurrar man dessutom runt på olika forum på nätet så ser man dylika kvalitetsdiskussioner dyka upp - "När får vi KFC i Sverige" och "Varför inget Taco Bell i Sverige" samt "Domino's till Sverige?".

den gamla, snygga loggan

Det vore att ljuga att hävda att jag inte har önskat eller kanske fortfarande önskar mig det också. Taco Bell som jag har haft en lång kärlekshistoria med. Men sakta men säkert så kanske jag har ändrat mig lite. Vill jag verkligen ha det? Är det kanske inte bättre att längta efter det och sen dra i sig det likt en kolatorsk på ett colombianskt party? Samtidigt så kanske jag hellre hade sett ett Chipotle dyka upp? Något som jag kanske inte hade tröttnat på och ätit mig mätt på lika snabbt.KFC klarar jag mig so otroligt mycket utan - även om en family bucket med mos och gravy alltid är ett litet äventyr på sitt helt egna sätt. Samma med Domino's - har man en gång ätit deras cheese pizza med extra cheese så känner jag mig klar liksom. Dessutom är den sortens pizza inte min favorit och jag klarar mig med mitt årliga Pizza Hut-buffé-besök för att stilla en eventuell dragning åt den sortens pizza.Vilka kedjor går du och suktar efter? Vad hade du allra helst sett för snabbmatskedja etablera sig i Sverige?

Go crazy i kommentarerna!


20 kommentarer:

Hit the road Jack sa...

Jag vill ha tysk bratwurst och Berliner Currywurst i Sverige! Ett par äkta tyska imbiss vore gött.

PaddySe sa...

Red Rooster saknar jag lite från Australien. Inte käkat så jättemycket där, men jag tycker det jag käkat var ganska fräscha kycklingwraps.

Linda sa...

Finns (fanns?) en KFC-ripoff i Gbg. NFC, tror jag den hette. Ligger/låg i NilsEricsonterminalen (centralstationen)

Gustav sa...

Definitivt Baja Fresh, mexikansk fräsch snabbmat från västkusten.

Dude sa...

Five Guys!

Skäggig & Arg sa...

Chipotle!

Och kanske In'n'out eller Five Guys. Nå bra burgarställe som blir någorlunda rikstäckande.

Jag har inget emot en Domino's eller så. Men det finns lokala kedjor här i landet som är lika bra på sånna pizzor. Kanske saknar mer pepperonikorv här då den oftast kostar 123233skr extra som pålägg här... :(

Jesper sa...

Fatburger!!

Anonym sa...

Jag brukade sakna Chipotle men numera stillar jag mitt behov hos Serrano på Kungsbron som jag faktiskt tycker är lite bättre än Chipotle.

Idag saknar jag mest kedjan Outback även om den kanske ligger något över fastfoodträsket. En blooming onion är den ultimata förrätten.

Philip sa...

Wendys, Island Burgers, Chipotle, Baja Fresh, Quiznoz, Ouback, Chilis, nån Hot Dog- Franchise, panera bread, Taco bell. Men allt handlar om att jag vill att de ska behålla sina priser. :) det enda jag faktiskt absolut inte vill ha är KFC.

bark sa...

Eftersom jag aldrig varit i USA kan jag bare referera till KFC, som jag inte har något större intresse av. Lite mer taco-ställen kan aldrig vara fel.

Relaterad fundering: Varför har vi inte några kebab- eller pizzeria-kedjor i Sverige (annat än Pizza Hut som bara delvis känns som ett pizza-ställe).

Anonym sa...

Kära redaktionen,
Jag säger bara en sak - Tony Roma's
Shit, jag får gåshud...
/Örtan

Stefan sa...

Shake Shack utan tvekan. Även Five Guys och In n' Out. Och icke att förglömma; smashburger.

Anonym sa...

KFC vore underbart, lite omväxling från dom mcDonalds varje gång. Taco bell.. billigt och så jäkla gott

Anonym sa...

Absolut inte Taco Bell. Känns som jag blivit besviken varje gång jag ätit där. Slaskigt och tråkigt! Däremot skulle jag innerligt gärna få hit Outback. Visserligen inte snabbmat och billigt, men en riktig 10-poängare. Har alltid lämnat stället mätt och lycklig!

Anonym sa...

Hesburger (Finland) eller Quick burger (Frankrike mfl.) klart bättre än det mesta här hemma !!!

Krusty sa...

Nando's enda riktiga kyckling stället, five guys eller byron's för burgare, ochnmåste även lägga tillen annan sydafrikansk favorit Ocean Basket - tror sjömat skulle gå hem på kusterna i sverige.... Ochbsist men inte ninst saknas inget riktigt bra asiatisk kedja Wagamma finns ju nu mera, men kanske mer sit down än take away - men en sushi kejda som Itsu skulle fungera - idag känns det ibland lite risky med sushi i sverige (framförallt småstäderna) en kedja betyder inte att toppkvalitên kommer bli bättre men kvalitén är jämnare.

Även konstigt att ingen gjort någon sjysst italienare spm kedja i sverige - med take away pizza - skulle nog kunna slå ut många fulpizzor - gissar Vapiano är på good väg.

Pixmas sa...

Wendys eller jack in the box pls

Pixmas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

The Crabshack.. skaldjurs ställen är vi usla på i stockholm

Kenneth Åström sa...

Wendy`s bästa burgarna jag ätit, provade de när jag var i Indonesien.
KFC är underbart älskar kyckling, gott med lite kryddade kyckling så de eldar på bra i halsen:)