13 feb. 2012

I can has cheezeburger

En bön hördes. Men misstolkades

Häromdagen skrev jag om de nya chipsen från Estrella med smak av cheeseburger. Nämnde dessutom hur mycket jag hade uppskattat samma smak som Lays' har lanserat utomlands, bland annat i Frankrike.Well, Estrella är inte Lay's och cheeseburgerchips är tydligen ingen lätt sak att få ihop. För där de jag har smakat innan och gillade mycket, de som jag tyckte hade toner av både illgul senap, ost och kött motsvaras i Estrellas tappning av den numera avsomnade smaken "Sourcream and cheese".

Så deras egen beskrivning: ”Att öppna den här chipspåsen är som att öppna dörren till en klassisk amerikansk diner och känna doften av nygrillade hamburgare. Sätt sedan tänderna i chipsen och upplev smaken av en riktigt saftig cheeseburgare, lagom salt och med härlig smält cheddarost på toppen. Precis som det ska vara. Awesome!” skulle kanske ta en liten korrvända hos en copy som faktiskt har smakat på chipsen och inte bara låtit produktchef och marknadsavdelning stå för värdeord, usp:ar och inspiration.

Då kanske det skulle stått nåt i stil med: ”Att öppna den här chipspåsen är som att öppna dörren till en klassisk avdankad Estrellasmak och känna doften av en svunnen sourcream-tid Sätt sedan tänderna i chipsen och upplev smaken av en sourcream&cheese-smaksättning, inte speciellt salt och med en ton av bränd potatis i ett försök att smaka kött eller stekyta på toppen av kryddblandningen. Precis som det ska vara när man vill ha en slätstruken smak i en färgrann påse.”

Tur att det är en "Limited Edition" för det är en unlimited recognition av trist smak. Tycker jag då. Vad tycker ni? Let me know in the comments!


(bilder från Estrellas hemsida och från fransk blogg)

4 kommentarer:

Dubbelmackan sa...

Kommer inte testa. Tack för tipset.

Matias Zakrisson sa...

Jag med har bloggat dem...lite snällare än du visserligen :-D

Anonym sa...

Nyfikenheten tog överhanden när vi såg dem på butikshyllan... Men usch och fy! En riktig flopp!!

Anonym sa...

Jg älskar dessa chips! Helt klart mina favoriter här i Sverige.