26 feb. 2012

How to eat

En lektion i snabbmatsätande


I vår iver att lära er vägen till bättre mat och härligare upplevelser så har vi kommit till den delen som kan avgöra hela upplevelsen - hur du äter.

Hamburgare: alltid med händerna. Även på finkrogar. Hamnar du i en situation där etablissemanget i fråga har byggt en hamburgare av surdegsbröd, köttboll snarare än köttpuck och massa sallad - okej då, använd bestick - och fråga dig själv om det där verkligen är en hamburgare.
Om hamburgaren serveras i papper - ta av allt papper - annars går du miste om känslan av härligt köttsaft och/eller dressing på fingrarna. Dessutom ser du ut som en pensionär som låter papperet på pinnglassen sitta kvar som "droppskydd"....
den här äter du som du vill

Pizza: finns inga egentliga regler, lika många sätt att äta som ätare... Gör som du vill. Vi gillar att slice:a och äta med trefotsgreppet - kläm i ytterkant på brödkanten, sätt ett finger under ca halvvägs in på din slice som stöd.Sandwich: Beror på. Trekantsmacka från typ Pressbyrån - dela den i två. Ät inte hela i en enda tagning. Det blir för mycket, människa! Men, vid en klassisk submarine-sandwich, från Subway exempelvis - ta inte av papperet. Här vinner du att ha det på och låta papperet hålla ihop hela konkarongen som annars riskerar att glida likt en slalomskida av bröd på en puckelpist av sallad och annat på pålägg. Så - papper på!Kekab/Falafel/Gyros: I papper. Men vik ner, vik, ner, vik ner - annars upptäcker du efter en stund att det fattas pappersbitar och att maten avger en lite fadd smak....

Så. Nu vet du hur du äter utan att gå miste om det bästa eller se ut som en dork! Tacka oss i kommentarerna eller hävda din rätt att äta hur du vill!

2 kommentarer:

bark sa...

Som med allt annat har jag genom åren utvecklat ett eget angreppssätt på snabbmat. Bara för att det blir godast så.

1. Hamburgare.

1.1. Små hamburgare (McD Cheeseburgare? eller hamburgare i bilen: Tråckla ut så liten bit som möjligt ur pappret, ta en tugga. Upprepa.

1.2. Andra hamburgare: Ta bort eventuell förpackning. Ät med kniv och gaffel.

2. Sandwich/smörgås

2.1. Trekantsmacka: Håll i handen. Ät.

2.2. Subway och andra baguetter: Tråckla av så lite papper som möjligt och ta en tugga. Upprepa.

3. Kebab

3.1. Kebabrulle: Tråckla av så liten papper/folie som möjligt. Ta en rejäl tugga. Upprepa.

3.2. Kebab i pita: Ät med gaffel/kombigaffel så mycket av innehållet så att det går att klämma ihop den och äta som en smörgås. Fördel: Mindre kladd. Nackdel: Kan bli torrt i slutet.

4. Pizza.

4.1. Panpizza: Ta lagom stora trekanter i handen. Ät.

4.2. Pizza med fast fyllning (pålagd innan ugnen): Skär upp trekantsbitar. Med en världsvan rörelse viker man ihop biten med ena handen och kör in denna i munnen.

4.3. Pizza med icke-fast fyllning (pålagd efter ugnen, typiskt kebappizza): Skär upp i mindre bitar, angrip dessa med gaffel.

Denna kommentar har sponsrats av Tvättexperten som får ta hand om mina fläckiga skjortor och kavajer.

Fill sa...

Kebabrulle och falafelrullar angripa efter att man dragit av pappret eller folien. Det ska dras av i samma tempo som man äter skapelsen. Efteråt ser pappret ut som en korkskruv om man inte dragit av efter varje varv.