11 feb. 2012

Hotellfrulle

En strategi

Bor du på hotell så är det mycket att glädjas åt och hotellfrukosten är kanske den som man oftast pratar om i termer av lite guldkant på den resande tillvaron.

Men hur gör man då om man vill ta till sig av allt som den buffé av möjligheter som dukas upp när man är van vid en mer blygsam uppdukning tillika ett kanske lika blygsamt intag?

Man sansar sig.

Gå en runda, ta in vad som ser bra ut, se om du hittar favoriter, saker man kanske inte har hemma och sen de "måsten" du har på din frukost.
Dra dig inte för att fråga vad personalen själva rekommenderar, vad som är hemgjort/bakat och vad de gillar bäst - en mycket bra källa till info.

Kom också ihåg att inte lockas av de avarter som kanske verkar exotiskt kul men som i realiteten följer dig genom dagen i form av sura uppstötningar och magbubbel.

Jag äter i vanliga fall fil med flingor, men på en hotellfrulle skippar jag det till förmån kanske för blandad frukt. Finns det småvarmt tar jag gärna skramlade ägg, lite bacon om det är knaperstekt och skippar sen allt annat småvarmt men lägger däremot på en skiva skinka/kalkon från påläggsbuffén och kanske tar en bit ost och lägger på äggskramlet. Mumma.

Glöm ej heller att botanisera i knäckebrödskorgen. Förutom de Wasabrödsvarianter som du annars inte köper som du kan testa, så börjar det dyka upp mer obskyra sorter som kan vara en liten surpris av goda smaker.

Missa inte heller juicemaskinen där man kör en 40/60-blandning på apelsin och äpple så får man en härlig "best of both worlds"-känsla. OBS! Drick aldrig ur ditt glas vi maskinen för att sen fylla på det igen - extermt störigt och ganska ohyfsat. Ta hellre två glas. Ingen kan ju vara så törstig så att du inte klarar dig till bordet ett par meter bort.

Så, mina tips för en bättre hotellfrukost. Vd är dina tips och tricks på frukostbuffén - dela med dig i kommentarerna!

2 kommentarer:

Anton sa...

Bra tips! För min del när jag är på hotell gillar jag att dela upp frukosten i huvudrätt och efterrätt. huvudrätten består av skramlade ägg om de är krämiga, vissa är ju av den fluffiga mjölk-skolan medan andra följer den krämiga grädd-linjen. Denna är att föredra. Det paras med en liten skål fil eller yoghurt med mycket nötter och frön. Något som det senaste decenniet ökat lavinartat! Om brödet är fint tar jag gärna en skiva sånt också.

Om jag känner mig brittisk går jag uteslutande på Tea&Toast som huvudrätt - då med en sylt/marmelad bredd över mackan.

Till efterrätt tar jag gärna en croissant, eller ännu hellre en pain au chocolat och parar det med en kopp svart kaffe! Efterrätten får gärna dra ut på tiden också och det är då man kan njuta av att läsa tidningen till!

bark sa...

Jag har utvecklat en ritual från mina alltför få brittiska besök:

Först te. Helst en kanna, gärna ett neutralt.

Sedan 1-2 smårgåsar. Ost & Skinka eller Philadephiaost och kalkon. Lite grönt på det. Till det juice. Gärna multivitamin eller apelsin. Alltid extra utspädd: Maskinerna som blandar gör den alltid för stark.

Efter den kalla avdelningen kommer den varma. Idealiskt består den av äggröra (grynig!), bacon, stekt tomat, stekt svamp och stekt fläskkorv. Worchestershiresås till det. I andra hand HP-sås. I tredje hand Tabasco och finns inte det kan ketchup med stor tvekan accepteras. Mer te till detta.