12 feb. 2012

En Schlagersalsa

Kan man tävla i musik? Kan musik bli mat?

Ja, oavsett svaret så har Santa Maria gjort kopplingen mellan musik och mat - närmare bestämt till sin tex-mexserie. Och kopplingen är kanske inte så svår att se - hela familjen kollar på schlagern, äter mat tillsammans och när det blir familjehelgmiddag så är ju inte tacolådan långt borta. Lättuggat, lite halvexotiskt men som passar alla och socialt att plocka med om man nu vill äta framför TeVen.Så det är kanske inte så mycket nya smaker som lanseras - för mig var chipotle paste:en ny och den var det skön skjuts i som kommer att få stifta bekantskap med mina övriga texmexingredienser. Jag är svag för att göra kycklingbitar och en massa hackat, rört och kladdat i en giganttortilla och där passar det finemang med lite chipotle!

Som kampanjvara finner vi också Limited Edition festivalchips (majschips) med smak av Taco. Vanligtvis har jag lite svårt med majschips som ibland med "fel" kryddning blir lite torra i truten. Lägg därtill spiskumminens förmåga att ibland smaka lite kontorsdamm. Jag ger er ett tacosmakande chips med en eftersmak av torrt fnöske - men som krossad topping på en soft taco eller i en kycklingburrit blir helt perfekt. Så att sitta och småplocka - nope. Att lägga som topping och skippa själva tacokryddan - jajjemensan!Går du in på kampanjsajten hittar du sex olika bidrag till matmusiken - alla med olika recept och musikkopplingar. Dessutom ligger det helt ok spellistor som kanske kan locka? Min favorit? Big Mex Burgah

Om du kollar schlagern - vad äter du framför tv'n? Berätta för alla i kommentarerna - gärna med recept om du har!(pressmaterial och smakprover från Santa Maria via deras pr-byrå)

Inga kommentarer: