3 feb. 2012

Dubbelmacka

Redaktionen dubblar kapaciteten på lunchen

En av de många fördelarna med Malmö är att snabbmatsleverantörerna gillar att hänga tillsammans. På Gustav Adolfs torg hittar du McDonalds, Burger King och en China Box(riktigt dålig hämtkina, riktigt kass). På Stortorget hittar du Burger King, MAX och China Box(riktigt dålig hämtkina, riktigt kass)/korvkiosk

Har man då ett behov att testa säg..2 burgare på en lunchtimme, så finns det utmärkta möjligheter. Och det tackar vi för.

gårdagens post om jalapeños på tre ställen så kändes det ju oseriöst att inte ha testat alla och vi låg ju back på 2 av 3 möjliga. Så mot Stortorget styrde vi stegen.

Burgerlunch #1: Burger King och "Hot Texas Whopper"

 Whoppersmaken är ju alltid en höjdare och med en härlig sötrökig bbqsås blir det jättegott. Jalapeñon finns där och gör sitt jobb med tas ut lite av resten av helheten. En god burgare. Inte så het. För övrigt är Burger King på Stortorget i Malmö en effektiv restaurang, liten men med bra genomströmning av kunder. Personalen varierar från att vara ordinärt trevliga till extremt ointresserade. Lite smolk i en annars till brädden fylld glädjebägare.


Burgerlunch #2: MAX och "Grand de Luxe Spicy Cheddar"

Den trogne läsaren av FFL har kanske noterat att ingen på Redaktionen riktigt har fastnat för MAX hamburgare. Trista kokta köttsmetburgare som är gråa och smaklösa om man ska ta i. Och deras Deluxeburgare, om än godare, har varit ohemult prissatta gentemot vad man får i handen.

Idag såg vi en ny sida av hamburgaren.Troligtvis den smetigaste hamburgare vi någonsin stött på - den smälta cheddarosten är mer som en ostsås och dressingen dryper av burgaren. Lägger man ned burgaren så började bröd och kött glida isär som den värsta kontinentaldriften. Ingen aning om det är en förändring, men köttet kändes mer stekt, lite plattare och dessutom lösare i konsistensen vilket skapade en helt annan upplevelse. Mitt i den magma av ostsås hittar vi jalapeñosen. Till skillnad från Whoppern där barbecuesåsen tar mycket plats så möjliggör den mjuka välkomnande cheddarosten en smakgenomträngning av styrkan i chilifrukten. En behaglig smakupplevelse. Om än kladdig. Som proffs äter man ju aldrig sin burgare i papper, det gör bara amatörer. Men för den här burgaren vill man kanske inte stå papperslös...

Sammantaget så står McDonalds för den med mest sting, MAX för den godaste upplevelsen och Burger King för en god barbecueburgare. Så säger Redaktionen.

Inga kommentarer: