5 feb. 2012

Din egen superskål

..vad har du i den?Okej, det är kanske inte så mycket tid kvar till förberedelser inför ett av världens största sportevenemang - Super Bowl. Era förberedelser kanske redan är klara och du sitter där och bara väntar. Eller - så har du inte en aning om hur du ska ta dig igenom natten och matchen och är helt tilltuggslös och rådvill. Då har vi några snabba(!) tips och tricks.

Dryck. I och med att matchen sänds mitt i natten svensk tid (TV10 00.00 börjar sändningen) och med svensk väderlek utanför så kanske inte en skön kall 24pack med Budweiser känns som världens bästa tips. Men hey, det är det allra bästa ur ett USA-perspektiv. I rådande läge förespråkas läsk och/eller kaffe. Vatten är också bra för att dämpa morgondagens sura uppstötningar redan nu (japp, äter du vad vi föreslår mitt i natten så kommer morgondagen bli en dans på sura magsafter).
Coca Cola, gärna lite blaskigt kaffe som går att dricka till mat "diner style" och vanligt kallt vatten. Själv toppar Redaktionen det med en Dr.Pepper för den där "sweet savory american flavour".Mat. Återigen - i USA hade det grillats små burgare och beställts deep dish pizza. Nu kan vi "bara" rekommendera kall pizzaslice, em höjdare när man vill sitta och slöäta. En påse cheese (alltid minst tre cheeseburgare fr. McD's) är också ett bra tips - man kan alltid mikrovärma dem och dessutom funkar de lite småkalla också.
Bäst är egentligen att göra rejäla mackor. Och inga limpmackor med hushållsost menar vi då... Dubbelbröd, majo, krispig sallad, tomat, knaprigt bacon, pastrami, senap, ost. Ett par såna skurna i enhandsbitar så är du set for the night.


Snacks. Här pratar vi salt och enkelt. Lövtunna potatischips, salta pinnar, popcorn som man saltar och duttar chipotle-Tabasco över, rullar av lufttorkad skinka, flarn/bithackad ost(parmesan exempelvis). Den lyxsugne kör nachos med färdig skönt kemikaliostsmakande sås över - in i micron - boom! Njutning.Sött. Har ni läsk klarar ni er långt. Annars enkelt lösgodis. Inget mer behövs. Kanske en söt men inte fyllig kaka till kaffet, typ Ballerinas nya fyllda cookies...

Till nästa år så förbereder vi oss lite mer och föreslår följande meny:

The 7 layer taco dip

Jalapeño popper spread

Avocado salsa

Dippvänliga chips, en blanding av majschips och lantchips.

Gittos trasiga gris till mackorna (en enkel variant på pulled pork. Lägg på dyrt bröd.)

Baked bbq chicken wings med blue cheese dip

Dubbelbakad fetaostpotatis

Isté i massor (Sun tea är ju jättesupergott, men kanske svårt att göra i Sverige i februari?)
Eller ska vi komma överens att göra en fotbollsstadion som går att äta?
3 kommentarer:

Marlene sa...

Stadion är fantastisk!!

Katten sa...

Skämtar ni eller? Alla vet ju att det är chicken wings och inget annat som ska ätas vid super bowl.

Xtian sa...

Katten: och det är därför jag har det på nästa års "to do-list"....(se länk i receptlistan) Det här var ju en lista mest för nattätande och då kanske man inte är sugen på kick-ass-starka wings? Därför en mer anpassad version.

I övrigt - helt riktigt. Superbowl=wings