27 feb. 2012

Bröd

Snabb koll på hamburgerbrödutbudet

Det sorgligaste i Sverige idag - än värre än BigBrother-löpsedlar, prinsessnamndebatter och Zlatans avstängning - är utbudet på bra hamburgerbröd.


Gör du din hamburgare själv hemma eller om du äter ute på ställen - oavsett så är brödet oftast ganska trist och dåligt. Vi listar lite vad vi tycker om vad vi vet och så ser vi om du håller med.

- MAX Friscobröd - det bästa alternativet just nu. Ett ljust bröd toppat med mannagryn. Lite lätt gulaktigt och känns sötaktigt saftigt. Man tröttnar lite efter ett tag och ibland blir det lita väl uppsugarkraftigt och blir en blöt massa. Fortfarande "darn good".

- Hamburgerbröd fr. Korvbrödsbagaren. Klassikern - och då menar vi att det är det vanligast förekommande brödet i diskarna. Inte det bästa eller med någon klassisk smak. För det smakar väldigt lite.

- Hamburgerbröd Tacosmak fr. Korvbrödsbagaren. Lady, please. Tacosmak..

Hamburgerbröd Havre & Dinkel fr. Korvbrödsbagaren. Aldrig testat. Låter lika lovande som avskräckande. Nån som vet?

- Grovt hamburgerbröd fr. Korvbrödsbagaren. Det sunda alternativet för den som vill "synda lite" men inte vill gå hela vägen. Låt bli då. Det blir inte bättre av det här. Trist.

- Hamburgerbröd - ICA's egna. Samma som de "klassiska" från Korvbrödsbagaren. Fördelen är att de är billigare. Inget annat.Innan fanns det "GI-bröd" som togs fram av MAX i samverkan med Korvbrödsbagarn, men de verkar ha försvunnit. Synd, för de var ganska bra, saftig och så.

Vad gör man då? Ja - antingen importerar du själv eller ber nån du känner att dra igång storskalig import av riktiga potato rolls. Eller så bakar du själv, det finns ju många recept.

Ett annat alternativ är att köpa bröd hos en bagare men vi har inte riktigt hittat ända fram där. Sen har vi kanske inte letat ihjäl oss heller... Kolla på Flippin' burgers, där pratar man om att kanske tillverka eget för försäljning - man kan ju hoppas iallafall.

Om du inte kan eller vill det, ja då får du leva med ovanstående lista och göra det bästa av situationen. Vi brukar smöra dem lätt och snabbsteka i het panna så de blir genomvarma och lätt frasiga i ytan men mjuka igenom. Men det är ju hur vi gör - hur gör du? Dela med dig av tips, tyckande och annat matnyttigt.

3 kommentarer:

bark sa...

Av olika anledningar åt jag ett Frisco-bröd naturellt för en tid sedan, och slogs då av hur enormt sött det är.

Stefan sa...

Jag bakar själv efter ett egenihoplappat recept. Tyvärr är det inte riktigt på Martins Potato Rollsnivå .. än. Behöver nog lite e-ämnen för att lyckas med det.

Rille sa...

Borde man inte kunna köpa loss brön från sitt favorithak? Har för mej att jag gjorde det från McDonalds av nån anledning för typ tio år sedan..