25 feb. 2012

Aftonsmaker

Ni får dela(r av) vår middag

Lördagkväll på Redaktionen innebär inte bara att vi städar upp bland hamburgerpapper, pressreleaser och gamla chipspåsar. Det innebär också att vi unnar oss en paus och lagar helt vanlig mat - lite för att sätta oss i er sits och njuta lördag afton med hemlagad mat och fine dining. För att förstå(och sen förkasta),

Idag bjöds det stekt kött. Men det är inte huvudsaken - det är de 2 saker vi hade till som vi vill berätta om.

Såsen. Varje år får vinnaren i Årets Kock smaksätta en creme fraiche åt Arla. Så även detta år. Denna gång var det Tomas Diederichsen, Årets Kock 2011, som komponerat en variant med rostad vitlök och timjan.
Smaka på blandningen - rostad vitlök och timjan. Låter ganska bra va'? Ni kan nästan känna smaken dansa förbi i gommen. Och det är precis som verkligheten är - en svag förnimmelse av rostad vitlök som försvinner lika snabbt som en isbit i Sahara. Timjansmaken tar över och den hänger kvar lite längre, typ som en kompis som stannar tills groggen är slut och sen "måste bara fixa en grej hemma". Sen, inget mer.
Inte äckligt, absolut inte. Men svagt. Förnimbara smaker som lockar men inte levererar ända fram. Lite som att beställa på postorder men att få hämta hos ditt lokala postombud.
Tur då att måltidsdrycken stack iväg likt en exploderande rymdfärja i munhålan. Grillhuset Texas Longhorn har ju kommit ut med eget vin - det mustigt grabbiga "Charcoal Shiraz" som av leverantören beskrivs som "den generösa fruktigheten och den lätt rökiga tonen gör att det är ett perfekt komplement till den lite rökiga karaktär maten har som serveras på Texas Longhorn, till exempel ribs, entrecôte och hamburgare. Vinet är fylligt och smakrikt med en mjuk, rund karaktär"

Beskrivningen stämmer mycket väl även om det runda och mjuka kompletterades med en rejäl skjuts i smaken men - passade ändå ypperligt till maten. Kostar 89 svenska dollars och är beställningsvara. Vi gillar.

Så - imorrn är det tomt i Redaktionsköket och vi ger oss ut igen på vägarna för nya spännande snabba rätter!
Förresten - har du testat något av ovanstående? Kommentera vettja'!

Inga kommentarer: