22 jan. 2012

Vi snackar klubba

Om världens kanske bästa rätt.

Vid poolen idag så var det ju tvunget att ätas lunch. Och då lunch kommer på plats 3 över saker jag gillar att göra (frukost och middag kommer före) och att ligga vid pool kommer strax efter "att utsättas för spansk inkvisition" så var jag snabb att propsa på en "snabb lunch vid poolen" och kastade mig över menyn.

Valet var lätt - Club Sandwich.
Först trodde jag det var ett val grundat på dåliga menyval, men de hade ju både cheese- och baconburgare så det var ju inget fel på utbudet (dessutom Happy Hour på Piña Colada, men helt annan story..).

Nä, valet på "klubba"/"clubbis"(ett mer gångbart men ack så förhatligt snuttifierat namn) var förutbestämt, ett ryggradsbeslut jag inte kunde råda över. Tror jag.

När äter man klubba? Vid pooler, i hotellbarer, på amerikanska casual dining-restauranger, i skidbacken...ja, mer eller mindre överallt.

Varför? Jo, för den är lätt att gilla. Och lätt att ta ätbeslut på. En klassisk gyllene medelväg på ett gott sätt.

Insmickrande rostat/stekt vitt bröd, lenkladdig majo, mjuk kyckling med salt bacon för lite skjuts. Tomat och sallad för gott samvete och lite fräschör. Pommes frites till för att ge lenheten en match och passande att plocka med de händer du redan ätit mackan med. Eller mackorNA, den ska ju vara delad, helst fyrdelad med pommes inemellan.

Clubbisen passar den bakfulle, föräldern, tjejen på diet(som "bara syndar LITE"), för unga(finger food) och gamla (antingen för att "äta som kidsen" utan att äta burgare, eller för att "det åt vi alltid när vi var i...").

En klassiker som aldrig gör annat än bara finns där. Lite som en burgare, lite som en macka. Lite som en hel rätt, lite som snacks.

Lite som en Volvo V70. Typ. På ett bra sätt.

Är jag nåt på spåren eller är det solen som har fått det att slå slint i huvet? Kommentera, diskutera, med mera...

Arguineguin, Gran Canaria önskar god afton.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt riktigt faktiskt.. den är ju framför allt väldigt ENKEL att beställa av någon anledning.... konstigt =)

Mr N.Y =)