17 jan. 2012

Ut och resa

Vi vänder blicken utåt och gör en resa inåt...

När andra surfar runt på nätet i jakt på livsbejakande villor i Toscana, übercoola boutiquehotell i Barcelona eller ett skönt chalet i Gstaad så kollar jag restaurangkedjor. När andra läser tips i forum eller på resesajter om "den där pittoreska fiskrestaurangen nere vid hamnen", "baren där bartendern är helt tokig och blandar jättegoda drinkar" eller "världens minsta affär men med värsta utbudet av äkta Pradaväskor, jag lovar, det är sant!!" - då kollar jag kampanjer på lokala restaurangkedjor.Mången resa med nära och kära har inneburit små omvägar, uteblivna finluncher eller snabba gerillamåltider för min del. -"Visst, jag kan sticka iväg och handla lite vatten, det är lugnt." Två kampanjburgare senare är man tillbaks..."duu, när jag köpte vatten hade det jätteroliga chips som bara finns här i [insert valfritt land/stad/kontinent], kul va'?". 

Och nu på lördag drar jag till Gran Canaria med min familj. Och den som tänker "paella" har ack så fel. Men alla tror ju att det blir "fräscha sallader" och "uuunderbara tomater och avocados" samt "härlig nyfångad fisk". Vad min familj inte vet än är att det blir en liten härlig dagstur in till den av britterna söndersupna lilla fiskebyn Puerto Rico. Där ska vi gästa byns fräschaste etablissemang och njuta av McIbérica, en nationell stolthet samt CBO Cheesy Onion - lokal kampanj med en CBO(Chicken, Bacon, Onion) med Goudaost... Kanske slänger vi in en Pizzamelt som verkar vara nån risig idé för att sno lite pizzakunder. Vi får väl se.

Vid hemfärd, sen afton, blir det naturligtvis en avslutningsmiddag med familjen på flygplatsen, om Burger King finns kvar där - får lite motstridiga uppgifter... Men, utifall att - så tar vi väl in en "snack box" att dela på och sen får man med sig en touch av Frankrike då man just nu erbjuds en "Steakhouse Fondue - una delicatessen al estilo Francés" - ja, ni förstår ju själva hur flott det blir. Always travel in style!På tal om utrikes - kolla in den tyska McDonalds-sajten "Mein Burger" där man kan göra sin egen burgare utifrån en massa ingredienser - både standard och gamla kampanjingredienser. Mycket coolt. Som jag har förstått så bygger du din burgare själv, anmäler dig och sen kan man rösta på just din burgare. Går den vidare till jury och testkök och klarar det nålsögat så blir din skapelse en av fem som får tävla om gästernas gunst och bli en del av menyn. Typ så iallafall.
Just nu är det lite över 120000 förslag! Spännande kampanj definitivt

Naturligtvis testbyggde jag en "FastFoodlover" bara för att leka lite. Mycket mycket burger fun för den som vill.

Hur hade din burgare sett ut? Dela gärna med dig i kommentarerna!

3 kommentarer:

Karin sa...

Jag tänker mig gott, rostat bröd. Mkt kött i hamburgaren. Dijonsenap, skivad parmesanost och ruccola. :-)

bark sa...

Själv brukar jag resa efter böcker som Good Beer Guide Germany och så.

Men den där burgaren kan jag tänka mig att prova. Du tror inte att den kan bli lite torr i mitten?

Xtian sa...

bark: att bara ha "Good Beer Germany"-boken är ju fantastiskt!

Burgaren, om du menar min testburgare, så hoppas jag på samspel mellan ost och tomat och sås för juicyness. Men visst, det finns en risk.