10 jan. 2012

Tillbaks till #100%....

Mumiekorvsrecept här
Ett mumifierat blogglik återvänder från det döda. Och "momsar" på det nya 2012


Efter att ha tillbringat hösten i ett snabbmatsmörker med enstaka nedslag i hamburger- och pizzaparadisen så ger jag det här ett ärligt försök nu.

Låter mig inspireras av bisonblog - som också står bakom den för er läsare långt mer intressanta Bisonburger så hoppar jag på hans #100-tåg, dvs att blogga varje dag i 100 dagar.
Lika mycket för er skull som för min egen - tar jag inte tag i detta nu och låter twitterlättjan (att bara kommentera och länka grejer på mitt twitterkonto) lägga sig som gammalt stekflott över tangentbordet så blir det inte så mycket mer FFL. Och det vill jag inte - förhoppningsvis inte ni (hohooo, hallåå, anyone here?) heller?

Och året börjar ju bra. Momssänkning på restaurang från den 1/1 innebar vidlyftiga löften till höger och vänster - och i bräschen gick snabbmatskedjorna. All heder!

Lite citat från våra vänner i flottyrpucksbranschen -

Burger King:
"När restaurangmomsen sänktes uppmanade Burger King alla sina franchisetagare att sänka priset på maten och nu kommer kampanjen ”King of the day” som ett ytterligare resultat av momssänkningen. Den 9 januari rullar Burger King ut det otroligt prisvärda erbjudandet i samtliga 70 restauranger. Måndag till söndag prissänks en burgare från ordinarie sortiment och det är alltifrån klassiker som Whopper och Big King till Bacon Double Cheeseburger och krispiga ChickenRoyale. De Grillade, rejäla burgarna av både kyckling och nötkött kommer bara att kosta 25 kr – vill man ha hela menyn kostar det endast 55 kronor
Måndag – WhopperTisdag – Big KingOnsdag – Chicken RoyaleTorsdag – Double Whopper JRFredag – BBQ Double CheeseburgerLördag – 8 st Chicken Nuggets med 2 dippsåserSöndag – Bacon Double Cheeseburger "

 McDonald's

Att skapa fler jobb är momssänkningens främsta mål. Därför sätter vi igång vår rekrytering redan nu. Tack vare sänkningen räknar vi nämligen med att anställa omkring 600 nya medarbetare utöver de drygt 3000 vi anställer varje år. 
Men vi vill ge tillbaka hela momssänkningen. Från och med den 1 januari sänker vi därför priserna på det vi säljer mest av. En stor sänkning på favoritprodukterna, istället för en liten sänkning på allt helt enkelt. På så vis kommer prissänkningen så många som möjligt till godo. Priset på favoritmenyerna sänks med 5 kr samtidigt som favorithamburgaren utan meny blir 3 kr billigare. Dessutom kostar barnens favorit Happy Meal nu endast 30 kr. Lätt som en plätt, fast gott.

Max väljer att ha en frågestund med VD Richard Bergfors.

svar på fråga 2: 
Vi sänker priserna på alla måltider och alla burgare samt de flesta tillbehören och små drycker. Totalt sänker vi 59 olika priser.
Några prisexempel:
  • Sundae 10 kr (-33%)
  • Maxbox 30 kr (-11%)
  • Dagens lunch (-10%)
  • Övriga måltider -5 till -6,5%
  • Total sänkning 7%


Som ni ser är det alltså nästan att tjäna pengar att äta ute nuförtiden. Och det är ju naturligtvis inte bara dessa som sänker. All over media så kan man se etablissemang som går ut och basunerar sin sänkning av priserna. Så, en bra start således.

Hej hej 2012 och hoppas att det ni kan återfå förtroendet för FFL-redaktionen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Burger King på Stortorget i Malmö har då alls inte hört talas om kampanjen King of the day. Dom hade inga som helst planer på att sänka priserna... Blä, säger jag

Xtian sa...

Anonym: wow, de kör ju fett med radiospottar om det i Malmö. Känns ju sådär smart av både BK och franchisetagaren...

scnilsson sa...

Way to go FFL! Som vi har saknat er : )

bark sa...

Varmt välkommen tillbaka, FFL har varit mycket saknad!

Vad gäller Burger King så har de på restaurangen i centrala Linköping valt att inte sänka priserna rakt av av "ekonomiska skäl". Vilket ju är helt upp till dem.

Xtian sa...

Anonym: kollade med BK på FB och fick svaret: "Burger King Sverige: Hej igen! Christian för din info så har vi talat med Malmö. De kör kampanjen för fulla muggar och är väldigt stolta över kampanjen. Måste blivit något fel! Tack dock för att du flaggade. Trevlig helg! Kungen"

Så det ska funka, synd bara på kommunikationsmissen...