16 jan. 2012

Take a bite out of Thailand

Saken är (kikärts)biff!

Findus skickade testcheckar för deras nya produktlinje av "grön mat utan kött med influenser från Indien, Thailand, Grekland, USA och Marocko". Och ingen av oss är väl speciellt buskablyg inför att testa nytt - dessutom helt köttlöst vilket passar bra en köttfri måndag i januari.

Vi valde att öppna upp en påse Thai Veggie Bite - kikärtsbiffar smaksatta med kokos, limeblad och röd currypasta. Vi valde att låta dem gå varma i ugn och sen servera med lite ris och en cf-sås till. Det skulle vi inte gjort. De blev lite torra.Men jag lutar lite åt att det var vårt handhavande och inte nåt speciellt fel på produkten i sig. Man ska bara vara uppmärksam på att bara för att det är färdigmat så kan man inte behandla dem hur som helst. Även frusen mat behöver lite värme..och ömhet. Kanske fräsa dem i panna i lite olja, kanske låta dem puttra en stund i lite kokosmjölk? Vad vet jag - så länge man inte slänger in dem i ugnen och sen fastnar framför "Lagens långa nos..."

Smakar gott, klar kikärtssmak..(duh!) men med skön limedoft i gommen. Trots torr exteriör så var det mjällt och smakrikt innamäte. Jag gillade och kan mycket väl tänka mig att köpa även om jag inte kommer att springa benen av mig. Barnen tyckte "sådär" vilket kanske sätter käppar i hjulet för en del medan jag tänker "woohoo, mer till mig".

Faktum är att efter att ha kollat lite så blev jag nästan lite besviken att vi inte valde Indian Bhaji Bite istället. Får blir en liten indisk afton på Redaktionen snart...

(bilder från Findus.se. Fick en testcheck från Findus för att testa, ingen annan ersättning)

Inga kommentarer: