29 jan. 2012

ChokladPromenad

Jag tackar mina barn för mycket. Idag för choklad.

Att ha barn är ju något som aldrig upphör att beröra och uppröra. Dels något man gnäller över ("sist jag såg en film på bio var "Bron över floden Kwai"") och dels hyllar ("ja, fatta asså, lilla Månstråle kan redan sjunga "Kumbaya" och är bara 1 år"..). Och längre än så ger vi oss inte in i den diskussionen idag.

Men för mig är barn en ständig anledning till en något annorlunda lycka - snabbmatslycka.

Barn behöver mat - jämnt och ständigt. I början har man konstant maten med sig - om mamma är med förstås. Naturens egna  fantastiska förpackningslösning förser babyn med allt den behöver. Men sen blir det jobbigare.
Om man inte drar med sig ett halvt skafferi hela tiden eller låter barnen växa upp på enkom kex så återstår lösningen "äta ute". Woohoo säger alla vi på Redaktionen. Sålunda har jag fått förmånen att gästa månget etablissemang enkom för att utfodra barn men gått därifrån med nya intryck (fint ord för "ätit nya grejer").

Barn behöver luft och barn behöver sova. En del barn löser dessa behov i härlig samklang med sin barnvagn och det finns väl få saker som kan vara skönare än att få ta en uppfriskande promenad med sitt sovande barn. Jo, en sak - att få ta en promenad och undersöka vad som är nytt i  "promenadtilltuggshyllorna"/"äta-med-ena-handen-medan-man-går"-hyllorna.

Idag var en sån dag. Dagens promenadfynd kommer från de två chokladjättarna - Marabou och CloettaStarbar (Marabou)
"En sagolik kombination av rostade, hackade jordnötter, mjuk kola, crisp och mjölkchoklad! En ny stjärna helt enkelt." står det på Marabous FB-sida (som by the way är mycket bättre än deras websajt som är seg och ouppdaterad...). Såhär tycker en samlad Redaktion:
 - Jaha, en utmanare till Snickers? Skillnaden är att det är som en Japp med jordnötter i. Och att Snickers har hela nötter (jaja, halvor om man är petimeter) medan här har man rostade bitar av nötter. Vilket ger lite mer av en jordnötssmörsmak än Snickers choklad+kola+jordnötter. En inte helt oäven smak för den jordnötssmörsälskande, men inte stark nog för att nå hela vägen från till "Reese's peanut butter cups". Lite för söt men inget att gnälla om, det är ju en sötsak.

Kexchoklad-Choklad/Choklad-Kexchoklad (Cloetta)
Cloetta går igenom en lite produktutvecklingsfas med sin storsäljare. kanske ser man vikande försäljningssiffror, kanske ser man platsen i godishyllan minska. Hur lyfter man då varumärke och försäljning utan att rabattera bort sig (vilket man delvis har gjort, vem betalat fullpris för en Kexchoklad idag, det är ju nästan alltid "2/3 för XXkr")? Man lanserar "nyheter" inom ramen för produktens smak/sammansättning - se Ahlgrens bilar/Daim för exempel.
Bara nyligen fick vi se Kexchoklad med nya smaker - banan, blåbär och hallon.

Nu - en chokladkaka med bitar av Kexchokladens klassiska rån insprängt i kakan. Smakar lite halvslirig mölkchoklad med restsmulor från produktionen. Den klassiska Kexchokladsmaken finns där men döljs lite bakom den gardin av smulkladdig choklad som tar över i munnen. Jag älskar Kexchoklad och känner ändå att det här är lite chokladkaka på kaka typ... Inget för mig.

Och vad deras kampanj anbelangar - hänvisar ni till sajten kexchoklad.se så är det bra om det finns länkning till kampanjen uppe på sajten då...
För att svara Cloettas fråga - "Är det här en Kechoklad-choklad eller eller [Reds. anm. Inte dubbelfel av mig, det är tryckt på förpackningen, ett "eller" per sida av chokladkakan...] är det kanske en choklad-Kexchoklad" - Det är en choklad-Kexchoklad.
(Om petimetern läst ända hit och säger: -jamen det är ju en QRkod på förpackningen där du kan svara.. så blir svaret: 
-nej, det går inte för enligt den mobila sajten man kommer till så är inte produkten lanserad än(när detta skrevs). Vilket i och för sig förklarar varför websajten inte är uppdaterad. Men den finns ju släppt hos Pressbyrån, kom igen då ska sajten vara uppe också tycker jag)
(Bilder lånade härifrån(kexchokladchoklad) och här(starbar) )

Inga kommentarer: