1 sep. 2011

En påse göss


En natt, en hunger, en idé. Ett koncept.

Ni vet hur man ibland bara får en idé. Hur man helt omedvetet har bearbetat ett problem, en tanke, en skärva av kunskap och frågeställning. Och hur helt omedvetet man helt plötsligt liksom träffas av blixten - pang! - det är ju sådär det ska va!

Det hände Newton, Einstein och säkert Bert Karlsson nån gång också. Resultaten blir därefter.
Man brukar prata om de fyra B'na(på engelska) för kreativt tänkande, platser där det oftast dyker på en, platser där det omedvetna får härja fritt och alla synapser och hjärnskrynklor ges utrymme att leverera.

Man pratar om Beds, Bathrooms, Buses and Bars - platser som på olika sätt levererar hjärnlig kontemplation, inspiration och någon slags aktiv vila - som ger det där "aha"-momentet ett rum, en plats.

Jag skulle vilja lägga till ett eget B. Burger King.


I lördags kväll satt jag med ett sällskap på Lilla Ibiza, tummelplatsen i Malmö också känd som "Lilla Torg". Och blev, av nån lustig anledning sugen på något salt, fett och smaskigt. Jag tror kanske att det var veckans arbetströtta själ och kropp som behövde en energikick. Eller så var det nåt annat. Hur eller hur, kosan styrdes mot Burger King, Gustav Adolfs torg - the mother of all Burger Kings.

Väl på plats började ett race likt inget annat i att beställa saker vi vanligtvis inte beställer. Jag finner mig ståendes i sällskap med en chili cheese, en curly fries och en påse lökringar över. Och en tom påse. Samt en saknad kamrat som jagade taxi utanför. Och nöden - som ju är uppfinningarnas moder och som dessutom inte har nån lag - slog sig ihop med min lilla och ganska hårt ansatta hjärna. Och gav världen - eller iallafall mig - "en påse göss".

En del curly fries
En del chili cheese
En del lökringar.
Ett litet paket salt.
En papperspåse.

Fyll, salta skaka om. Gössa!Not. 1 En mycket smart person la till "chicken wings". All heder. En lite mer matig version av En påse göss kan man säga.


Not 2. Vi väljer att ignorera den del av historien som berättar om magknip senare på natten pga av frityrchock. Det berodde kanske på något annat. Och kan tränas bort är jag övertygad om...(bild lånades härifrån)

2 kommentarer:

Jonas Aagreen sa...

Hi Fast Food lover, Im from Denmark therefore I write in english, my swedish ain't that good.
As a danish Fastfood lover, you'll need this link on your blog:
http://www.facebook.com/mcdonaldssverige

Have a nice weekend.
Jonas

Jonas Aagreen sa...

Damn, the link is not clickable, here it comes:
Great Facebook Page