31 aug. 2011

The return of...

Bild fr. familjealbumet
2 saknade söner.

I bästa fall är det så. I mitt fall är det en. McBengt.

Vi träffade Bengan redan 2010, även om han faktiskt har funnits med i vår familj sen 2001..och vi mindes honom som en ganska trevlig grabb. Så glädjen över återföreningen var stor. Och minnet av en välbalanserad, båda-fötterna-på-jorden-Bengt med smak "för det mesta" i livet stämde. Han var precis så bra som vi mindes honom.

McBengt är en burgare med rostad lök, fräsch isbergssallad och cheddarost, en skvätt majo mellan köttet och bröna. Och det är väl ingen av ingredienserna i sig som sticker ut - ja, den rostade löken kanske - men snarare helheten. Mixen av saltsötman från löken, majons smekande kladdighet och krispig sallad som blandas med det ostlena köttet inramat i brödens sötmjuka omfamning. En allroundupplevelse för munnen och en smekning för magen. Lätt en topp3-burgare från McDonalds kampanjer. Lätt!

Det finns idag lite under 100 tusen Bengt i Sverige - ta det som en hyllning grabbar. Alla ni andra, höj på hatten för Bengt och fira hans namnsdag (21/3) redan idag - för den 5 september är det för sent. då kliver Leif in på Donken... Får se om återseendet blir lika kärt.
2 kommentarer:

henrik sa...

Den rä faktiskt rätt bra för att vara en mcd-burgare!

Synd bara att deras majonnäs smakar så plastigt. Älskar majo, men mcds vita gegga är verkligen läskig. tackolov hade en en ganska försiktig roll i denna burgare.

henrik igen sa...

veckans kampanjburgare (Leif?) har dock en senapsdressing som heter duga! En god dressing från McDonald's, det är banne mig inte vanligt!