1 feb. 2011

Kaffero

En härlig stund på dagen

Frågar man vad som är ens favoritstunden så är det lätt att komma på ett gäng med tillfällen - när man står imköket med vänner och dricker och lagar mat, när en 1årig dotter kryper nära för att ligga och sussa tätt intill, när man slår sig ner med en film och lite läsk och snacks - ja, som ni märker, listan kan göras lång.

Men en stund som sticker ut och som har återupptäcks nyligen(beroende på större boende bland annat) är helgmorgon med tidning och kaffe. Att få en stund över och sitta och slöläsa i världens bästa tidningar med kaffekoppen nära mig som ett gosedjur. Det här aktualiserades ytterligare när Nespresso skickade över en kopp ur deras nya serie Ritual Collection. Kanske inte så mycket för koppens skull, mer för insikten att när jag sitter där och petar i mig en två, tre kanske till och med fyra koppar kaffe så tar jag en liten machiato(ja, jag har Nespressomaskin sen ett gäng år tillbaks. Och älskar det) men häller upp det i min slitna MFF-mugg... perfekt kanske för en balja kaffe efter lunch - men till den här njutningsfyllda timmen så passade det ju ofantligt mycket bättre med en nätt liten kopp. Sent skall syndaren vakna - ja förutom när jag går upp tidigt och dricker kaffe och läser tidning...

Börjar låta som en kaffesnobb...men det är jag ab-so-lut icke. Däremot kan man ju få sjysst kaffe utan att barista sig igenom förmiddagen för 2 centiliter med "perfekt crema".. och det är ju det man gillar -gott och snabbt.

(feel free att dela med dig av bästa kaffestunden eller bara bästa stunden på dagen)

1 kommentar:

Robert sa...

Vem är det som skrivit de två senaste inläggen? Går knappt att läsa pga meningsuppbyggnad och alla "..."

Xtian - var är du?