30 dec. 2010

In med det nya, ut med det gamla

ett öppet brev:

Hej,

tack för att du läser. Eller är det mer "tittar in och ser om det har hänt nåt" nuförtiden? Antagligen.

Det har varit en lite konstig höst för oss på FFL. Inte specielltt dramatiskt jämfört med hur andra har det eller vad som händer i världen. Men likväl mycket för oss.


Xtian, grundare och ansvarig redaktör för FFL flyttade. Från ett cityliv i det pulserande Stockholm till norra Europas mittpunkt(Öresundsregionen), Sveriges Texas(Skåne) och Parkernas stad(Malmö). Och ingen är gladare än honom. En återkomst till Sveriges falafelhuvudstad som dessutom stoltserar med ny Burger King(Stortorget) och MAX(Stortorget) samt den klassiska McD's/Burger King-enklaven Gustav Adolfs torg där kärleken till hamburgare tog sina första stapplande steg en gång för länge sen.

Flytten innebar både nytt jobb och nytt boende - som i det här fallet är en sanning med modifikation. Vår lägenhet hade inledningsvis tillträde i november. Det blev tillträde idag... Vi(far, mor, 4åring, 1åring) har bott 1) på vandrarhem(Villa Hilleröd, rekommenderas varmt) , 2) i gästlägenhet i en Brf och 3) inhyst hos en släkting. Dåligt med det: frestar på och man lever ur kappsäck. Bra med det: man äter en hel del hämtmat...


Nytt jobb=pendling till Lund och något begränsade möjligheter till luncher på stan. Synd men överkomligt.


Och - nu till det som rör dig - det har varit en extremt dålig aktivitet på bloggen. Lite twittrande har det blivit men även där har det varit tunt. Bättring utlovas under 2011.


Vad har hänt som är värt om att skriva här då?


- Vegas var ju en del som vi har kort visat upp på bild, men vad tyckte vi då? Fatburger - en otroligt cool kedja med "diner-känsla" och otroligt goda burgare. Topp 3 ever.
 Och på den listan hittar vi även nästa Vegasbesök - In n' Out burger. Kedjan som får alla på fall och får människor att resa tvärs över USA bara för att få en burgare. Otroligt gott. Fräscht, enkelt och en köttkvalitet som får de bästa svenska restaurangburgare att framstå som golvtappade broskbitar. Så gott var det. Om du älskar hamburgare så ser du till att äta In n' Out.
Kan kort också nämna Wolfgang Puck Express - en snabbvariant av kändiskockens fine dining-upplevelse. Det var varken fine eller dining men på O'hare i Chicago får man sig en helt okej sallad eller en hyggligt bra pizza till ett okej pris. I övrigt pratar vi inte Vegas, det finns ju de under 18 som läser...


- restaurangburgare - den bästa burgaren just nu i restaurangsverige: Pubologi i Gamla Stan. Stor, juicy, hembakt bröd och spännande pommes. Inget slår den just nu.


- Jul. Firades knapphändigt men njöt av Samuel Adams Winter Lager samt Jacobsens julöl. Båda två något utöver det vanliga. Sen kom svärmor över en ekologisk skinka från Scan. Satt som en smäck på knäckemackan tillsammans med hederlig skånsk senap.


- nu - är det dags för El Maco på McDonald's. Ett säkert kort bland kampanjburgarna - visst både MAX och BK har tagit upp fajten med goda varianter - men El Maco är ju lite av originalet. Och vi har vant oss vid att få den under mellandagarna/januari, typ som Kalle Anka fast för magen...
Och om 2 dar är det dags för årets kanske roligaste högtid - snabbmatens dag - livet är bra va'? 
Sen drar vi till Gran Canaria för att slicka frostskadorna och kanske äta på McDonalds i Puerto Rico, kanske det enda etablissemanget som är rent på hela ön...


Hur ser det ut för dig på snabbmatens dag - vad har du planerat? Hör av dig så vi kan återuppta kontakten du och jag.


Massor med snabbmatskärlek till bara just dig!


/FFL-redaktionen/Xtian

9 kommentarer:

bark sa...

Du har varit saknad. Och nu är både FFL och El Maco tillbaka. Hurra!

Anonym sa...

På snabbmatens dag blir det ett äkta norrländskt skrovmål från gatuköket - det var inte MAX som uppfann det!

Under januari blir det en resa till storstan Luleå för en El Maco Eller två och antagligen ett antal Big Mac i påse för att micra och äta senare när suget blir för stort!

Jens sa...

Ser fram emot mer FFL under 2011!

Sibylla / Solna Korv / onämnd kejda-utbredningen sker ju i en rasande takt. Något man längtar efter är ju kvalitativ snabbmat - när får vi se den första korvkiosken med kvalitetskorv aka taylors?
Och när dyker det upp en kiosk som serverar tunt skuret bbq-kört fläskkött i groteska mängder i ett litet bröd (typ Dinic's i Philly)?
Och när kommer det öppna ett vettigt hamburgerställe, typ In-N-Out?

Så många frågor... hoppas det dyker upp nya ställen och jag personligen ser fram emot massor med god snabbmat under 2011 och ska själv göra en jäkla massa hamburgare! Det är mitt nyårslöfte.

Stefan sa...

Inte en dag för tidigt! Hipp hipp hurra och välkommen tillbaka :)

Daniel sa...

Eftersom du både nämner finburgare och Vegas i samma inlägg så hoppas jag att du inte missade den kombinationen när du var i Vegas. Där finns nämligen både det fantastiska Burger Bar (Mandalay Bay) och uppstickaren KGB Las Vegas (Harrah's). Båda två är måsten när man åker till Las Vegas!

Vår klara snabbmatsfavorit i Las Vegas är för övrigt mackorna på Earl of Sandwich. Mmmm!!

Wiggo That´s a Wrap! sa...

Fick precis ta del av detaljerna kring den nya burgaren som kommer serveras på AG i slutet av februari. Jureskog har minsann gjort sin research... se till att boka in ett besök så snart de öppnat portarna!

Anonym sa...

Govindas i Lund rekommenderas varmt för lunch. :-)

Kinna sa...

Du/ni gjorde det till slut - flyttade. Synd om oss i Stockholm som gör en förlust och bra för Malmöborna att få en matspanare. Må gott och God Fortsättning!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka!