27 juni 2010

Sommarlov


för vissa. Till viss del för oss

Okej, vi har inte varit extremt snabba på att lägga ut djuplodande rapportering eller ens snabba nyhetsflashar. Det är till och med ett understatement av rang att påstå det.

Och då kanske det hade varit bra med en storstilad comeback - och det kanske kommer. Nu blir det lite runtomkringresande ett tag så det blir sporadiskt bloggande - lite status quo alltså. Men för att ha nåt att yvas över så kommer här några snabba tips:

- Sommaröl: en jordgubbsöl... Japp, som en rosé fast lite mer söt och läskande god. Som saft, fast öl. Läskande sommarsött! Früli (Galatea). Låter det för djärvt så ta antingen TT ekologisk eller Hof på PET-flaska för picknick-och stranddagar.

- Grilla. Ni har antagligen redan satt igång era grillar och förkolnat ett mindre köttberg. Men om inspirationen tryter så testa: runda korven från Lithells - Grillsnurra. Mycket smakrik och lite annorlunda på gallret. Eller deras revben som var mycket bra smak på.
Tittar vi vidare på korv så är Scans Boerwors en sydafrikansk grillare som vi redan har skrivit om och gillar. Eller testa deras "Grillkarré" - en karrébit i stavform, typ som ett grillspett och korv blandat. Den med smak av rosmarin är godast. Sen har de en entrecote med Caj P orginaldressing som förmarinerad lösning. En inte helt dum idé men se till att torka av ordentligt.
För den med kontakter i grossistledet för storkök, kolla in Scans rumpstek. En rejäl bit kött med mycket god smak, vi gillar starkt och hoppas på lansering mot livsmedelshandeln å det snaraste.

- Grilla igen - som komplement till köttet - testa Fontanas Grilloumi, en slags halloumi kan man väl säga. Mycket bra som tillbehör till kött, som egen ingrediens på en sallad eller varför inte som snacks vid grillen medan man väntar på att köttet blir klart

- Dricka. Öl har vi redan klarat av. Men för friska drinkar, köp ett "Cocktail Pack" från Bols, tre små flaskor likör som är perfa att göra sliskiga sommardrinkar på. Och med bonusen att slippa stå med en lite TaxFree-köpt bananlikör i tre år i barskåpet....
Ska du fortsätta blanda drinkar, köp en Rubicon Watermelon och gör fräsch succé!

- Sötsaker. Ingen har väl missat Göteborgs Kex nya serie med "Bageriets Bästa", kakor med lite hembakt känsla och med receptet för nån slags GDS-känsla. Sen ett tag tillbaks så finns det några syskon på marknaden - Små Kakor. 2 sorter, Chokladglädje och Mandelfröjd. Perfekt storlek för kaffetåren i bersån eller en påse med sig på utflykten. Vi gillar mandelfröjden bäst även om det smakar lite julpepparkaka...
DRar u sen hela kakgrejen ett varv till så får du Kinder MilkSlice - som en GB-sandwich fast utan glass och med söt fyllning istället. Annorlunda och kanske nåt som svenska konsumenter tycker käns konstigt. Men vi gillar't!
Systern till MilkSlice'en heter Pingui och är ungefär samma men med choklad runt om. Spännande god den också.


Hoppas att ni klarar er på detta ett tag.

Och för den som undrar - vinnarna i tävlingen heter Andreas, Anna och Niklas. Har du inte hört av os så har du inte vunnit den här gången. Man kanske nästa gång är det just din tur?

3 kommentarer:

bark sa...

Minns jag inte helt fel lanserades "Bageriets goda" ursprungligen som "8 Great Cookies" för ungefär 5 år sedan när USA-fika-trenden med jätte-latte och dito fikabröd var som hetast.

bark sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Skönt att ni är tillbaka på riktigt. Livet har varit tomt och fattigt utan FFL..