8 mars 2010

We go kindergarten


Redaktionen sänker nivån lite

Mat för barn, barnmat. Ekologisk.

Ella's Kitchen!
De hos Redaktionens 4åring populära tryckpåsarna med smoothie har nu blivit fler - en frukostpåse med frukt, yoghurt och fullkornsris i en smoothiesmet. Eller morgonmums som det kallas.

Vi gillar smoothiesarna mycket. Enkelt att ha med sig, fulladdat med fruktsmak, ekologiskt. Påsarna som man trycker i sig känns lite "äta middag i en rymdraket" och barn(och *host, host*..en del vuxna) gillar konceptet med att vrida upp den lite konstiga kapsylen och trycka i sig sin smoothie istället för att dricka ur en flaska.

Morgonmumset tyckte inte vår näst yngste Redaktionsmedlem var just det - mumsig. Tror i och för sig att han väntade sig den vanliga fruktexplosionen i munnen. Och istället kom nåt som visserligen smakar frukt men svagare och en touch av rissmak/risdekokt som i det här fallet blir lite beskfadd och tar liksom udden av det smaskiga fruktiga.

Smoothiesarna kommer fortfarande att vara en ständig vän i utflyktssäcken och som extra energigivare till dagiströtta ynglingar on a misson to pester my life.
Morgonmumsen kanske vi testar på det nyaste tillskottet till Redaktionen om cirka en månad eller så.... Funkar den inte där heller så får den stå kvar i butikshyllan.

Smoothiesarna finns i ett gäng smaker där den godaste är The Green One med mosat äpple, päron, banan och kiwi och lite citronsaft. Den nya är The Purple One som de har pressat ner bananer, äpplen, svarta vinbär och blåbär i. Den är en stark runner up till The Green One.

Morgonmumsen(förutom yoghurt/fullkornsris) smakar banan och mango.

Åh, ja just det - de har lanserat ekologiska puréer för de allra yngsta(4 mån+) - Pumpa/Äpplen/Blåbär/Sötpotatis och Broccoli/Päron/Ärtor. Vi har inte smakat dem så om dessa säger vi intet.


(smakprover+info/bilder från Ella's Kitchen pr-byrå)

2 kommentarer:

Pytte sa...

Mitt 5 månader gamla matvrak har testat de sistnämnda produkterna och älskar dem. Förmodligen för att de består till hälften av äpple?

Maria sa...

Om man vill hitta Ella´s Kitchens hela sortiment ca 25 produkter så hittar man dem i eko-butiken Smaksatt på Rosenlunsgatan 20 på Södermalm.