2 mars 2010

Scan finds a wiener down south...

En ny "vahettere"-korv från Scan. I "Limited Edition"

I år är det fotbolls-VM. I Sydafrika. Och med det så kommer det att finnas en uppsjö av produkter och företag som kommer att köra på fotbollstema, Sydafrikatema och kanske stretcha det till ett rent Afrikatema till och med...

Och Scan var först ut, inte fullt så utstuderat(inga fotbollar på förpackningen). Den lanseras som "Limited Edition" och kommer "bara" att finnas i butik mellan vecka 9 och 36...

Så skynda fynda - inte för att det är kort om tid utan för att det är gott.

Först - jag gillar Scans sortiment av kryddiga korvar. Även om jag har förmånen att kunna handla korv i Hötorgshallen eller av Taylor&Jones så levererar Scan helt okej korvar. Det enda jag kan tycka är lite jobbigt är att det är lite kompakta korvar, lite för tajt packat. Det blir lätt mäktigt.
(för dig som känner lusten att skoja till det med "I-landsproblem" - please. Hela den här bloggen är ett I-landsproblem så sätt dig ner igen är du snäll)

Den nya korven är inget undantag. Efter en korv så börjar det bli mäktigt och fast man vill ha mer så blir det nån slags svulstig känsla av kött. Men innan dess smakar det mumma! Och den heter...

Boerwors
Scan skriver: "Boerwors är en mustig korv kryddad med paprika, koriander, muskot, nejlika, vinäger och cayennepeppar"
Syran från vinägern ger en mycket spännande syrlig smak, typ isterbandssyra men alls lika syrligt, mer en touch. Och cayennepepparn ger en liten hetta nånstans i slutet som är trevligt utan att bli sådär larvigt "Jättestarkt". Som helhet är det en mycket god korv som rekommenderas.
Hela Redaktionen kommer definitivt att låta Sydafrika flytta in i en hörna av kylen.


Och för dig som undrar - det uttalas [boh-ru-vors] och betyder Farmarkorv


Och för dig som gillar korv - kolla korvbloggen
Och för dig som vill göra egen korv - kolla Salsus(Scan levererade pressrelease och smakprov)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

vad kul att du har hittat till min korvblogg.

O vahettere den där sydafrikanska korven verkar ju intressant och tänk att Scan äntligen blivit så vettiga att de kan köra en grej angående fotbolls-VM utan att skriva på näsan. Jag har tidigare skrivit copy åt dem o det var inte alltid det subtila som gick hem om man säger så.

Kristoffer Triumf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kristoffer Triumf sa...

Kul för Scan att du gillar deras Boerwors. The real deal, importerad från Sydafrika, finns att köpa fryst i en butik på Repslagargatan (och ibland hos Taylor & Jones), men då kommer den i rulle liksom. Personligen tycker jag att den är roligare än god, för fadd/brittisk smak.
Vidare håller jag också Dennis kött och chark i Spånga som favoritkorvmakare i Stockholm: http://www.denniskott.se/
Check it out!

Anonym sa...

Tycker också Scans kryddkorvar är helt okej. Det som stör mig är namnen. Okej om de skrev "korv av Andouille/Chorizo/Merguez/whatever-typ" .

BeRKA sa...

Har provat den nu. Den var helt okej!