5 mars 2010

Krispig Fisk


Englands stolthet nu i en frysdisk nära dig

Den gamla slagpåsen och driftkuckun "Engelsk gastronomi" har ju fått lite uppsving tack vare Jamie Oliver/Nigella/Gordon Ramsay och inte minst fixstjärnor som Heston Blumenthal.
Icke desto mindre så är den gängse bilden av en normal engelsk måltid tredelad - antingen vita bönor i tomatsås på rostat bröd, en stor öl på puben eller Fish 'n chips.

Samtidigt som man rynkar på näsan åt den friterade maten och Engelsmännens kosthållning så står gärna alla svenska turister och ler förnöjt när de smetar i sig en "klassisk Fish 'n chips i tidningspapper" på sina Metro-rekommenderade RyaniarWeekends i det låga pundets London.
Så visst gillar vi fisk i frityr.

Jag däremot, gillar inte England. Av vilken anledning vet jag inte. Jag borde gilla det men gör det inte. Har träffat, umgåtts med och nästan legat med en hel del Storbrittannier och ändå har jag nån avog inställning till hela öriket.


Så därför är jag glad när Findus släpper en "Fish&Crisp, fiskfiléer i en unik panering.."(deras ord) som gör det extra frasigt och krispigt.
Och det blir det. Om inte fjärran från, så iallafall en rejäl bit från den segbrödiga smulpanaden man vant sig vid. Kanske lite tjockt på sina ställen men å andra sidan ger det en lite mer oindustriell känsla.

Fisken är hel filé och inget sammanpressat mög. Ska man anmärka på nåt är det kanske att det är 53% fisk - några procent mer är kanske önskvärt? Fisken är MSC- och Fish for life-märkt vilket garanterar att du kan äta utan alltför dåligt samvete(lite ska du ha, du har säkert nåt på samvetet som tynger..)

Tillagas i ugn. Enkelt.
Finns i 3 varianter - fiskpinnar, fiskfiléer och "Gourmetfiléer XL"(en större variant av fiskfilé egentligen), alla lika goda.

En bra sås att ha till hittar du här, den är mycket mycket god. Jag lovar. Och vill du lyxa så gör du Videgårds pommes till annars så kan du lika gärna göra potatismos.


Så nu slipper jag åka till England. Jag kan stanna hemma och njuta.
(om du inte förklarar för mig varför jag ska åka dit)(Bilder, smakprov o pressmaterial fr. Findus)

4 kommentarer:

bark sa...

Alltså. Tatarsås? Till Fish & Chips? Dålig research.

Det enda som funkar är maltvinäger.

Xtian sa...

bark: inte alls, det har smakats också. Gott men inte jämfört med tartarsåsen.
Sa ju det - gillar inte England, då bryter jag traditionerna...

bark sa...

:-)

dubbelmackan sa...

Alltså. Att ligga med britterna kommer inte få över dig på vår anglofilsida. Det räcker med att åka till London och låta dig charmas av TREVLIGA storstadsbor. Och om du inte förförs av mixen av fish'n chips i tidningspapper, indiska currys, lyxgourmet och riktiga marknader, då är du beyond help.
Men det är ju kul att du nu kan sitta hemma och äta panerad fisk. Och drömma dig bort.