5 feb. 2010

On the lighter side of Pucko


Klassiker i ljus kostym

Pucko - det bränsle som hållit svensk mopedburen ungdom igång sen 50-talet. Eller iallafall tills den mopedburna ungdomen blev gubbar som går på fotboll och lyssnar på Ulf Lundell och minns sina "vilda år" som inte sällan innehöll en jeansjacka med eller utan häftig "fårullskrage".
Känns inte som om dagens ungdom dricker hemskans mycket Pucko.

Och det är kanske därför man slänger in en ny variant på arenan - Pucko Ljus Choklad. I 1-litersförpackning vill man att du dricker de som mellanmålsdryck, till frukost eller till kvällsmackan för att prata pressrelease-språk. Finns även om 30-cl-iters för att kunna ta med sig.
Flirten med de unga/barnfamiljen är tydlig.

Det fina i kråksången är att den finns som låglaktos vilket gläder alla som kanske annars förvägras chokladmjölk.

Smaken frågar ni? Jodå, det smakar choklad. Inte Pucko, men choklad. Man hittar tydliga referenser i den chokladpudding många av oss åt när vi växte upp - Jacky. Ett avslut i vanilj som tyvärr dämpar chokladsmaken lite. Synd.

Vad är bra? Att man kan köpa en liter chokladmjölk och inte behöva köpa ett ton O'boy som står i skafferiet och frestar till spannavis av chokladmjöksdrickande(den ropar ditt man. Hela tiden). Att den finns i låglaktosvariant

Vad är dåligt? Kanske att det inte är Sveriges mest nyttiga frukost-/mellanmåls-/kvällsmackedryck - men det kanske man räknar ut från början och lever med risken? Och att alla Pucko-pojkar inte kommer att gilla den - men ni är inte målgruppen tyvärr.

Vi ger en tumme upp även om den inte kommer att tokhandlas just hos oss.

(För en "second opinion" - läs en av mat- och livsmedelssveriges bästa skribenter- Stellan)

3 kommentarer:

Stellan sa...

love you too, baby ;)

Anders sa...

Låglaktostrenden är tramsig. Ca 3-5 procent av befolkningen är laktosintoleranta enligt Celiakiförbundet.
http://www.celiaki.se/jag-ar/Jag-ar-medlem/

Pucko ska smaka Pucko, allt annat är puckat. Kunde de inte kallat den nya varianten Fucko?

Anonym sa...

Tar chansen och frågar här eftersom det känns som rätt publik för frågan... Nån som vet om och isåfall var man kan få tag på Chocomel i Sverige? Har hittat på påse via nån kaffeåterförsäljare men jag är ute efter burkar alternativt flaska. Fulimportera går ju, men blir dyrt.

Angående Pucko hörde jag någonstans att det är en helt annan produkt i de här tetra-förpackningarna än i glasflaskorna. Kan stämma, jag provade den mörka och den kändes... slemmigare. Men gott.