11 feb. 2010

Hot and Hot - it's not


2 burgare som flaggar för heta smaker

Både MAX och Burger King har lanserat en ny kampanjburgare, båda med heta inslag. Vi konstaterar att båda är lika heta som mina chanser till OS-guld i speedskating.
Dock inget att gråta över, det smakar ganska gott ändå.


MAX levererar en Hot American, styled by Maria Montazami. "En spicy godsak" med pepperjack cheese och hot creole-dressing som man beskriver den. Och Friscobröd.
Den heta creoledressingen är inte het. Det är typ en milt het-kryddad MAX orginaldressing, som även finns som dip under namnet Het creole.
Pepperjack-osten känns mer som en mjukkladdig add-on på köttet och tillför faktiskt ingen smak alls, bara en hyfsat skön mjukkladdkänsla - för den som gillar det.Grönsaker och Friscobrödet gör de övriga delarna till en god helhet. Inte mer, men god.

Visst, jag har svårt att komma förbi köttet som jag upplever som mjukt och svampigt och som av andra upplevs som saftigt gentemot konkurrenternas köttpuckar. I beg to differ men det är ju i slutändan en smaksak.
Hot American är en god burgare med lite kladdigt mjuk skön känsla och med marknadens bästa bröd som härliga handtag. Het är den inte.

Wonder Whopper från Kingen är ett namn som förpliktigar men som inte kommer att utöka listan till "Världens åtta underverk". "En grillad superburgare med bacon och het ostdressing" utlovas. Löftet hålls sådär. Baconet är mer av typen mjukstekt skinka men som tillför härlig sälta i burgaren. Och ostsåsen är Kingens vanliga dipsås - Hot Cheese dip. Och den är inte het den heller. Mildstark ostsås på sin höjd. Eller kanske mustig är rätta ordet..?

Men, precis som för MAX så kommer Kingen undan total förödmjukelse. I Kingens fall är det Whoppern som räddar. Burger King sitter på en mycket bra basburgare som levererar varenda gång. Även om marknadsavdelningen skriver checkar som restaurangen inte har täckning för så blir det ändå helt okej. För att Whopper är mycket gott.

Skulle jag välja idag så skulle jag hoppa över kampanjerna - inte för att de är dåliga, men för att Frisco Bacon Cheese och en Whopper xtra allt piskar sina kampanjkusiner varje dag i veckan.


PS. MAX har en sjukt god chokladmousse för 15 kronor. Dels en mycket god mousse med krämig, men luftig, choklad - dels så serveras den i en liten plastbytta där locket blir en lite fot och tadaa- så har du en "coupe". Extra festligt på plastbrickan en vardag! DS.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker köttet på Max är en förnedring för branchen. Klass C-kött utblandat med allt möjligt skit, oavsett om kossan snackar svenska är värdelöst. Tacka vet jag BK och McDonalds grymma klass A-kött. Skillnad är bara förnamnet. Max har dock grymma dipsåser.

bark sa...

Köttet på Max beror väldigt mycket på om det tillagas på en äldre restaurang som har riktiga stekbord (=fastare burgare) eller snabbvarianten där hamburgaren grillas mellan två uppvärmda rullband (=svampigare burgare).

Bo sa...

Jag har reviderar min uppfattning ang. Max på senare tid. En helt annan klass än McDonald's, men BK rår de inte på.

Men det är bannemig inte lätt att beställa på Max, är det mer än tre personer i kö är det lika bra att vända och gå ut igen. Såvida man inte känner för att öka på ens frustration men en sådär 300%.

Henrik sa...

Som jag påpekat i en annan artikelkommentar här så gillade jag Maxburgaren bäst av de två. Om man bortser från att max-köttet inte alltid är så himla kul så var den faktiskt riktigt god! Angående maxköttet så har jag inget problem med att det innehåller mer än bara kött- jag älskar en vällagad sibyllaburgare - men konsistensen är ofta så jobbigt blötsvampig. Ibland är den bra, kanske när de råkat steka den lite för länge?

Underwhoppern var rätt trist, iallafall för mig som alltid brukade ha hot cheese-dip till stripsen (på den tiden jag fortfarande åt friterad potatis, dvs fram tom förra årtiondet).

Önskar för övrigt att någongång få äta en BK-burgare dr man INTE mikrat ihjäl det undre brödet! Mikroångande bröd är ju inte världens bästa grej.