4 feb. 2010

Broken dreams


7-11 levererar något de drömt ihop. Tillika en konditors mardröm

Vi tittar lite på vad 7-11 säger om sin nya "Drömsemla" och jämför vad den smakade. Äpplen och päron sammanfattar den upplevelsen

Pressrelease från 7-11:
"Semlan bakas rykande färsk i butik med extra mycket kardemumma och vaniljkräm, så snart den svalnat spritsas den med nyvispad grädde. Eftersom hatten eller locket kräver tvåhandsfattning, har den helt enkelt fått stryka på foten."

Ja den "bakas i butik" - som bake-off, men det är ju inget som varken förvånar eller förargar den mest hemlige kock nu för tiden. På sin höjd ett krasst konstaterande. "Rykande färsk" är ju en sanning med modifikation på alla 7-11. På min lokala butik så har de gett upp att försöka svara när jag frågar vilket bröd som är nybakat vs. äldst. De vet att allt bakades alldeles för många timar sen.
"Med extra mycket kardemumma och vaniljkräm".... Ok, kardemuman är ju vanligt förekommande i den klassiska semlan, frågan är om den vinner på extra mycket - i min värld nej, men det är ju en smaksak förstås. Men gott folk, vaniljkrämen har verkligen inget där att göra. Inte ens en vanilla-lover som jag köper konceptet med vaniljkräm som substitut för mandelmassan.

Och locket får stryka på foten för bekvämlighetens skull...

"– Trenden inom bakverk går från stort och amerikanskt till medelstort med hög kvalitet. Vår nya drömsemla går i linje med det och är framtagen för att passa 7-Elevenkunden. Det ska vara något snabbt och gott som går att äta med ena handen på språng. Inte en gräddbomb eller minisemla, utan en modern mellanvariant. Vi har experimenterat och låtit testa nya semlan med mycket högt betyg hos målgruppen. Fantastiskt kul, säger Johan Rosenblom, marknadschef på 7-Eleven."

Visst, den gode Johan har en poäng i det där med att storleken på bakverken minskar. Sen tar det slut. För "hög kvalitet" är det inte - det är ju era vanliga kardemummabullar Johan! Eller om det är era vaniljbullar...
När jag frågade en kille på 7-11 om han har de här bullarna i vanliga fall så får jag svaret "-Visst, det här är våra vaniljbullar." Case closed.
Dessutom erbjöds jag extra grädde - så där föll ju konceptet "Inte en gräddbomb", men det var kanske jag som såg sugen ut eller bara en sjysst kille som vill erbjuda lite extra pang för semleslanten?

Och är den "framtagen för att passa 7-11-kunden" så är det ju otroligt bra att det är en av era befintliga produkter som ni sprutar grädde oppanpå. Tror f*n att den ha testat bra i målgruppen.

Missförstå mig rätt, det är en okej bulle. Precis som en 7-11-bulle brukar vara, en smakexplosion inledningsvis med en torr avslutning och inte tillräckligt med fyllning.
Och det är ingen semla på lång väg.

Slutsatsen blir att det som framstår som en innovativ nyhet och banbrytande är mer en bekväm lyxbulle. Och det blir inte den semla jag äter i år.


(utdrag från pressrelease från 7-11 Bild från wikipedia)

3 kommentarer:

Bo sa...

Såg en reklamskylt om en, Såg verkligen ut som ett stort skämt.

Mikaela Mars sa...

har längtat efter en genomgång av vad detta egentlgien är för någe, ser mest ut som en kanelbulle med kräm och grädde på bilden ocvh jag har inte fattat grejjer. Håller mig undan.

Anonym sa...

Bilden av den skrämmer mig lite, och de är all over town! *darr*