25 feb. 2010

Ballerina Kladdkaka


Tough cookie goes soft

Ballerina - Göteborgskex alldeles egna 7 sorters kakor under samma produktparaply. Ett gäng varianter finns i både muffinsformar och den klassiska runda kakan med hål i mitten och nougatfyllning.

Och nu - kladdkaka. Kanske inte så konstigt om man bara läser ordet kladdkaka och ser en förpackning med kladdkaka med Ballerinas namn på.

Men, det är i ett rör, precis som den vanliga Ballerinakakan. Jaha? Är det en mjuk kaka i litet format? Nope - det är en hård kaka. Som skall doppas för bästa resultat.

Man har alltså tagit en förväntad bild, skruvat in den till en variant av sin egna produkt och sen med hjälp av konsumenten(du ska doppa - står t.o.m. på förpackningen) så har du en kladdkaka. Sort of.

Dessutom har man en skön "social mediasajt" på Ballerina kladdkaka. Kul.

Meeen, kakan då? Hur smakar den?

Odoppad: hård chokladkaka - inte långt ifrån en Oreos för er som känner igen den. Men med lite mer chokladsmak.

Doppad: här kickar det in lite softness och känslan av kladdkaka infinner sig. Det blir dock lite ojämnt mjukt så man får blunda och föreställa sig en hemmalagad kaka med lite ojämnt resultat.
När jag fick provrören(låter ju värre än vad det är) så rekommenderades "cirka sex sekunder" i mjölk. Jag hittade min sweet spot nånstans kring 15 sekunder.
Testa själv. Berätta gärna var du hittar den optimala mjukheten.

Men - det är gott. Rekommenderas och skynda ut och testa!(lånade bilden här)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, känns som om Göteborgskex bara försöker göra allt för att härma och förstöra Kraft's lansering av Oreo's nu när de tagit över den amerikanska kakan från Bisca.

Copycats!

dubbelmackan sa...

Pretty much alla kakor blir ju kladdkakor om man doppar dem i vätska. Soggkakor snarare. Men smaken kanske det inte är nå fel på.

Stefan sa...

Normalt sett är jag inte överförtjust i ballerina, men de här var goda! Provade dock aldrig att doppa dem. Choklad ftw!

Bo sa...

Så var de helt slut i affären, så pissed jag blir.

bark sa...

En bekant provade att doppa dem i stout i stället för mjölk med lyckat resultat.

Helena Ljunggren sa...

Måste helt klart prova kladdkakevarianten :)

Tova sa...

Åh, provade idag (blev överförtjust när jag såg nyheten - älskar ju att doppa kakor annars ;) ) men tyckte väl den var liite trist.
Doppade iofs inte så länge som 15 sekunder, får kanske testa mer nästa gång :)