16 dec. 2009

Nästa Coca-Cola?


Nytt vatten i Sverige

Det är Glaceau Vitamin Water som gör entré på svenska marknaden. Hur hett som helst i New York för några år sen och de colaste katterna drack inget annat.

Sen köpte Coca-Cola det. Inget fel i det, det är fortfarande hett. Men snart kommer den exklusiva stämpeln att vara borta, den coola "New York-drickan" ett minne blott och man kommer att tävla mot Vitamin Water. Och eftersom Coca-Cola själva har utnämnt det till "nästa Coca-Cola" så är man nog beredd att ge det här en fet chans att ta marknadsandelar kontra att vara liten, exklusiv och cool.

Och konkurrenten/-erna är väl medvetna. En historia vi hörde var att redan förra veckan innan Vitamin Water rullades ut så var Vitamin Well ute med sina säljare och erbjöd försäljningsställen 10% rabatt om de inte tog in Vitamin Water. Skönjer vi en uppblossande konflikt? Ett "Pepsi/Coca-Cola-krig" á la 80-tal?
Ska bli spännande att se.

Själv har jag druckit apelsinvarianten och den med drakfrukt. Båda känns som svag saft. Precis som Vitamin Well men med starkare färger. Nyttigt? Ja kanske. Varken mer eller mindre än Vtamin Well iallafall.

Tror i grund och botten att det handlar om vem som är uthålligast och vem som kommer iland med störst trovärdighet.

(En ganska lökig video från PR-byrån som har uppdraget hittar du här)

Inga kommentarer: