7 okt. 2009

Höstöl


..fast ingen Oktoberfest.

Vi fick lite smakprover på öl från Galatea och vill naturligtvis rapportera hur det gick. Lite höstnyheter dock utan några uttalade Oktoberfestöl. Eftersom det var några stycken så betar vi av dem lite kort och koncist:

Red Stripe i "Kompisflaska", 71 cl
(Ljus lager 4,7%)
Mycket god sommaröl/byråöl i extremt cool flaska. Nu med en större flaska som egentligen drar tankarna till lite homeboy med en flarra OE, fast Red Stripe istället. Vi gillar den lilla flaskan bättre. Men den här funkar bra.

Harboe Guldöl
(Ljus lager, 5,7%)
En dansk öl av typen "sort guld",typ. God, varken mer el. mindre. Men flaskan är en 33cl PET. Bra för brännboll, svensexor, båtar, picknickar.

König Pilsener
(Pilsner 4,9%)
Ni vet en såndär burk med lite vit och guldigt på. Ljus öl men med lite beskbett i slutet. Inte helt dum.

Three Towns
(Ljus premium lager 5,2%)
Den är tillbaka. Nu med en ny design i lite mörkare ton, mogen flaska(brun). Smakar gott lite "fyllig mellanöl"-känsla. Definitivt nåt vi kommer att köpa och inte bara dricka när det bjuds.
Vågar till och med säga att den kommer nog att ersätta 1 av 5 av mina traditionella Hof-inköp

Schlösser Alt
(Tysk Altbier 4,8% (ale))
Den här lovar mer än vad den håller kan man lite taskigt påstå. Mörk men tunn i smaken. Men kanske inte dumt om man vill ta steget mot lite andra sorter än en vanlig "stork stark. INte nummer 1 på min inköpslista dock.

La Trappe Witte Trappist
(veteöl, trappist 5,5%)
Ett ord: Frruuuuktigt. Några fler ord: gillar man Hoegaarden så tror jag att den här går hem. En "jag ska bara ha en öl" en varm sommardag kanske?Ursäkta oss, Nu måste vi gå o "pudra näsan".

2 kommentarer:

BeRKA sa...

Jag drack många Schlösser Alt när jag var i Düsseldorf. Av nostalgiskäl, så kommer jag nog att köpa några på bolaget.

Xtian sa...

BeRKA: du som kan mer om öl än jag, ser du min poäng på Schlösser Alt? Eller hur skulle du beskriva den?