31 okt. 2009

Hej, mitt vinterland...


...nu är jag här.

Tänk dig minnesbilden av din barndoms vintrar. Den med mer snö än man kan tänka sig, drivor högre än dig själv. Pulkbackar med hög fart nedför och lång väg uppför. Svettiga overaller och snöbollskrig.
Väl hemma vid hemmets härd är det varmt, gott och mysigt.
I köket är det ett himla sjå inför jul med dofter av nejlikor i apelsiner, överbliven mjuk pepparkaka på ett gammalt tefat, kanelstänger på köksbänken och faster Iris varma ingefärsdricka i en mugg och stora ögon när pappa stöper ljus och mamma bjuder nybakad kardemummakaka.

Det är Marabou Vinter.

Tänk dig, det stökiga köket med i linoleumattan intrampade överblivna nejlikor, en bit kardemummakaka för mycket, kall kladdande ingefärsdricka och kväljningar av den där mjuka pepparkakan som var lite för hård i kanterna. Det plus en bit mjölkchoklad som du snodde åt dig från gottebordet som stod klart för julaftonens begivenheter.
Lute kväljande, sötsliskigt men fortfarande julkänsla - men för tidigt och för mycket på en gång.

Det är också Marabou Vinter

En 200(EDIT: 180!) grams Marabou Vinter delas förslagsvis på minst tre personer. Annars kommer du att ge upp julens smaker och dofter redan den 12 november.

(Marabou Vinter är mjölkchoklad med karamelliserade kakaobitar och kryddat med kardemumma, peppar, nejlika, ingefära, kanel och vanilj. Finns i välsorterade butiker nu.)

3 kommentarer:

Millan sa...

Håller med om att den är god, men däremot är det inte 200 g i förpackningen, bara 180g.

Xtian sa...

Millan: korrekt, sorry. Tack.

BeRKA sa...

Har provat. Den var helt okej efter 4 bitar. Vi får se vad jag tycker efter några bitar till...