26 okt. 2009

(Go to) Hell Caesar


Kingens nya Angus imponerar inte.


Burger Kings flaggskepp - Angus har varit den enda super premium burgare att tillgå på den svenska marknaden. Och den är god. Inget underverk men då grillat är gott och och ett kvalitetsbröd därtill så blir det i slutänden bra.

Nu finns det en ny variant - Angus Bacon Caesar. Äppelrökt bacon, grana padano-ost och caesardressing låter som en kombo som är svårslagen.

Tyvärr blir det en negativ slutsumma av alla delarna. Torrt, intetsägande och tyvärr inte lika storslaget som dressingens namne (Roms kejsare, inte hundtämjaren på TV4+).

Ostskivan märks knappt tyvärr. Dressingen är inte speciellt caesarlik, snarare en Ranch-wannabee och i det sällskapet så blir baconet en salt och torrt på det grillade köttet. Sälta är gott och bacon är alltid en vän på burgaren. Men här bidrar det till att det blir lite väl torrt.

Vi kommer att fortsätta köpa Angus. Bara inte Bacon Ceasar

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det inte bara varit så att de hade en dålig dag? Kombon låter ju så smaskens så det borde bli bra. Om man häller på mer dressing kanske? Och tigger till sig lite mer ost?

bark sa...

Jag åt en sån där i går, och håller med att den inte var speciellt lyckad. Framför allt osten som hos mig var i caesar-sallads-form (små fyrkantiga skivor) som låg kringströdda över salladen och alltså inte smälte. Smaskens i en sallad, men torrt och tråkigt i en burgare.

Xtian sa...

Anonym: 2 svar: 1) ja, de kan ha haft en dålig dag men vi var fler som åt och alla tyckte lika och så många exemplar som hade samma set-up.Dessutom är specen så hårt satt att man kan inte misslyckas så fatalt att den är underbar idag och urkass imorrn.
2) vi bedömer ju orginalprodukt, inte variationer men utifrån vår bedömning så blir det ju en självklar följd att man kan som läsare se till att beställa med "rätt variation" - i det här fallet mer dressing och ost.

bark: låter jättekonstigt med ost strödd i bitar över... måste varit hjärnsläpp nånstans. Eller så har de inte fått leverans av grana padano och tagit salladsost... : )

Tack för att ni läser och kommenterar!

Henrik sa...

Ja den var verkligen en besvikelse. På papperet så bra, men i verkligheten torr, salt och tråkig.

Jag märkte inte av dressingen ett dugg, de var uppenbarligen på tok för snåla med den.

Anonym sa...

Hej

kan säga att just denna ost kom i små fyrkantiga bitar för att läggas på köttet. alltså så som den kommer i en ceasarsallad.
en liet förklaring bara:)