23 sep. 2009

The Times They Are A-Changin

..hösten är i antågande.

Höstdagjämning, kyla, blåst och ostadigt väder. Hösten är mer eller mindre här.Och för oss är det än tydligare. Här är några tecken på att hösten är här för en FastFoodLover:

- Skogaholms lanserar lantbröd med havssalt, "gott till mat" - läs: höstgrytor...

- sista veckan i september - Princesstårtans vecka och Kanelbullens dag är 4/10.


- Oktoberfest - en hyllning till hösten. Eller ölkonsumtionen? Hur eller hur, Falcon har en mycket snygg Oktoberfest-burk. Köper den bara för designen när vi har Oktoberfest på Redaktionen!(Löwenbräu och Spaten är aspirerande kandidater annars)
- Oktober är också månaden som går i rosa ton - Rosa Bandet-kampanjen för Cancerfonden. Här slänger Ahlgrens bilar fram en påse "Rosa rattar" - mycket fyndigt av göteborgaren på Ahlgrens marknadsavdelning. Om än inte lika fyndigt så lika behjärtansvärt är Kellogg's årliga Rosa Bandet-deltagande på Special K och Special K Bliss strawberry & Chocolate(som man äter ändå, för det är så gössigt)
- Hösten är soppsäsong och därför levererar Kelda ut en tomatsoppa med grillade grönsaker i. Och en slät ostsås med fyra ostar i (inte som soppa även om om vi är ganska flexibla i frågan..)


- det flaggas upp för jul - iallafall i dryckesbranschen där det pressreleasats om ekfatslagrad julmust från Spendrups (coolt och låter gött!), Blossa 09 med smak av clementin (låter inte lika gött, tycker inte ens Systemet) och årets extrem - Roséglögg... Saturnus, essensjätten och numera en mycket kompetent spelare bland dryckesjätterna verkar ha tagit in nån från Stureplan på utvecklingsavdelningen... Nu har jag ju inte smakat så det skall inte dömas alltför hårt, men konceptet känns....ja, vad känns det? Trend goes catastrophy? 2 bra saker som inte blir tillsammans? Troppan goes julbord? Skeptisk är jag.

Så långt ser ju hösten bra ut, eller hur?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen rapport på bea-chipsen?

Anonym sa...

Tomatsoppan med grillade grönsaker är en hit och den nya ostsåsen från kelda är helt okej.

Anonym sa...

Jag dricker inte läsk. Har slutat. Blev alldeles för tjock.

Det känns förjävligt att det frestas med lagrad must. Kan nog inte stå emot. Jag får helt enkelt börja skåpmusta, vägrar erkänna mig besegrad av mitt begär publikt.