3 sep. 2009

Sommar och sol


...och vi har korta....nä.

Däremot har vi hoppat på McDonald's "våga vägra vinter"-tema.
En rolig kampanj och modern touch med nedladdningsbar Spotifylista - sen kan man ju diskutera låtvalet som kan minst sagt kan beskrivas som "spretigt"...

Sommarburgarna är 2, en Summer Supreme med nötkött, bataviasallad, tomat, saltgurka, cheddarost och majonnäs mellan osttoppat bröd. Och Chicken Bacon Melt med kyckling, bacon, sallad och emmentalerost.

Här borde jag börja gnälla över brödet - och ja, det är ett mjukt sött bröd med ost på toppen som kanske inte är en fullträff. Men med helheten är det helt okej.
Och jag borde kanske reagera på att det är som en McFeast, nåt som jag inte gillar - fast ändå..grönsaker med majonnäs och dessutom saltgurka blir en helt okej kombo.
Helheten är här större än delarna och det är en helt okej, nä det är mer än helt okej, det är en god burgare.

Kycklingen börjar på fett plus med sin ordentliga ranson med ost, bacon och mayo. Brödet är lite mjukt squoshigt men funkar. Kyclineg var så nygjord så den var nästan för varm och gjorde det svårt att att ta till sig smakerna. Lite mycket mayo kanske, den dränkte nästan osten och definitivt baconet som får spela tredjefiol o den här smaksymfonin. Synd på så rara baconskivor kan tyckas... Men ändå ett bra köp. Kanske vänta på att den svalnar och funtar lite på om man skall be om mindre mayo men då finns det en risk att den blir för torr...

Och - vi passade även på att pröva de nya dippsåserna, trots att dip är lite av djävulens påfund för oss(vilket ju egentligen begränsar vår objektivitet, men hey, vi är inte SCB...)

- BBQ Chipotle - skön rökighet i slutet, lite för söt
- Apple Curry - hello Curry, MrApple? Paging MrApple. Starksalt currysmak. Ingen äpple. Rinnig
- MangoSalsa - som söt ketchup. Eller som mycket tomatig mangoröra. Inte ogod.

Det ni! På med shortsen och rusa ned till närmsta sandstrand...förlåt, McDonalds.(bilden lånad härifrån)

3 kommentarer:

Henrik Lundström sa...

Jag har en liten faiblesse för ostfranska, men den smälta osten på hamburgerbrödet var lite besvärlig, tyckte jag. Den gjorde helt enkelt brödet segt och svårt att bita av, vilket medförde att min hamburgare kollapsade och saker gled iväg åt olika håll. jag hade väl fel teknik, antar jag :)

bark sa...

Hallå där! Inte ett ont ord om McFeast!

Karolina sa...

Jag åt precis den och var positivt överraskad. En klart god burgare och uppfyller sitt syfte bra som kampanjburgare. Chipotle BBQ dippen var däremot makalöst äcklig.