11 sep. 2009

Folkhemschips


OLW flirtar med den svenska folksjälen.

Man kunde ju ge sig den på att det skulle komma. Chips med bearnaisesmak. Ja, och med sourcream så klart. I chipsvärlden verkar sourcream vara en portal till alla smaker - den får agera smakduo med 2000-talets ketchup, sweet chilin - och löken, pepparn, de franska örterna, osten och dillen.

Och nu bearnaisen.
Fredagskvällens smörjmedel, folkhemssåsen och den grund som det svenska köket står stadigt på.

Utan bearnaisen skulle den svenska festmaten åderlåtas, de svenska idrottsmännen stå svarslösa till frågan "Vad är din favoriträtt" och Sveriges alla pizzerior skulle tappa 90% av sin försäljning.

Och nu har OLW kommit på den "briljanta" idéen att blanda dessa två giganter bland såser - tanken "tårta på tårta" verkar aldrig ha slagit nån på R&D-avdelningen. "För mycket av det goda" har förväxlats med sloganen "För att du älskar det goda"...

Visst, "don't knock it 'til you tried it" och allt det där. Vi får väl se. Tidiga rapporter säger "Åt just. Funkar ej. Smakar ej bea."(tack till @blisk på Twitter)

Har du provat så recensera gärna i kommentarerna! Vi lovar att återkomma

13 kommentarer:

Katten Jansson sa...

Jag har förvisso inte smakat just den sortens chips. Men vad kan föranleda ett sådant angrepp på bearnaisesåsen, denna såsernas sås? Va? Va?

Bearnaisesås, det är ju livet självt.

Xtian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Xtian sa...

Katten Jansson; jag älskar bea. Och tycker inte att jag på något sätt förkastar den. Bara kommenterar dess status som grundbult i folkhemmet.
Precis som tacos har blivit den räddningsplanka för den svenska fredagsstämningen - och som jag också älskar.

Henrik Lundström sa...

Först efter ett par nävar chips kände jag beasmaken, och det var tyvärr den där smaken som 1980-talets pulversåser* hade. Dessutom var chipsen översalta.

Apropå pulversåser, hur kan knorr med sin satarka marknadsposition vara så usla på att göra såser? Deras nutida icke-pulversåser är verkligen gräsliga.

Anna sa...

Sambon hälsar smackande från soffan att det var goda! Tog dock ett tag innan "bea"smaken infann sig!

Pytte sa...

Jag kan inte säga annat än att chipsen lockar till test. Men är rädd att bli lika besviken som jag blir varje gång jag i glömska ber om en bearnaisedipp på Donken - finns där verkligen en smak som påminner om världens mest beroendeframkallande sås?

Helena Ljunggren sa...

Jag tycker det låter rätt gott men de kunde väl fimpat sourcream :)
Bôrnisås är gott!

Adrian sa...

Bea-smaken känns först efter ett tag. Och det kanske är tur för den är verkligen inte speciellt angenäm. Klart ätbara men inte mer. 4 potatisar av 10 från mig!

Clive sa...

det finns ju bea dipp också..

Daniel sa...

Tänkte just påpeka samma sak som clive: De har ju just lanserad bea-dipp också. Den har avsmakats och får knappt godkänt. Den andra nyheten på dipp-hyllan "Hot & Sweet" var strået vassare. Bea-chips med bea-dipp kanske? Tårta på tårta på tårta! :)

Tina sa...

Jag tycker att den var helt ok, mild smak, men man tröttnar rätt fort. (För att sedan bli sugen igen, hehe...)
Jättebra blogg förresten, ny läsare! :)

SUR Å STEL sa...

Jag har rankat världens 41 bästa chipssorter på min blogg:

http://frumsk.blogg.se/2009/october/chips-o-rama.html

Varmt välkomna.

Anonym sa...

lart mycket