18 aug. 2009

Mitt sommarlov


På sommarlovet behöver man inte gå i skolan.

Och man behöver inte blogga. Det kan vara skönt. Men sen börjar höstterminen igen och man måste sätta sig i skolbänken igen.

På mitt sommarlov var jag hos mamma och pappa. Och hos min frus mamma och pappa. Vi åt fisk. Mycket fisk. Vi åt: stekt sill, inlagd stekt sill, matjessill, inkokt lax, kall överbliven inkokt lax, gravad lax, halstrad gravad lax och fiskbuffé.
Nu är jag lite trött på fisk. Fast sillburgaren i Skillinge är alltid god. I år hade de till och med värmt på hamburgerbröden så nu var det ännu godare tyckte jag.

En dag åkte vi till Kalmar. Dår såg vi ett slott och åt på restaurang. Gröna stugan hette den. Det var ingen stuga men den var grön. Och det var jättegott. Plankstek åt jag och mamma åt lammytterfilé. Båda gillade det mycket. Sen åkte vi hem.

På vägen stannade vi på McDonald's i Karlsorna, vid motorvägen. Det var rent och bra service och jag fick välja vad jag ville! Det blev en BigMac och kompani. Gott!!

Sen åkte vi hem. Till Stockholm. Där finns det många McDonalds och jag fick äta där igen. Fast nu på den som ligger i Hägernäs. Där är det alltid snabb och bra service. Nu prövade jag både kycklingburgare och hamburgare med de nya italienska smakerna. De var sådär.
Kycklingen var ganska god med dressing ovanpå som smakade lite som den där italienska salladskryddan vi har hemma. Och jag gillar deras kyckling, den är alltid bra panerad och god.

Hamburgaren smakade faktiskt nästan äckligt. Det var ruccola-sallad på och den var soggig och trist. Och dressingen var svettig och hade en svag smak av uppkastning. Eller så kanske jag smakade fel. Men jag vågar inte smaka igen.

Det bästa med sommaren var att leka med min bästis Samuel(3,5 år) och flyga drake. Och att upptäcka en av Malmös bästa pizzerior, Via Napoli. Sjukt bra!

6 kommentarer:

Kari Receptomaten sa...

Uppsats med ämne. Yay, I like!

Martin sa...

härligt och roligt beskrivet!
Stjärna i kanten :-)

Daniel sa...

På tal om McD:s kampanjburgare... Antingen måste McD: kampanjmakare vara less på livet eller så hålls dom i extremt korta tyglar. Jag kan se framför mig hur cheferna resonerar "Italienskt? Det gillar väl alla? Och den kampanjen gick ju bra sist. Vi kör den igen... och igen... och igen! Eller kanske något med sweet chili!". Fantasi noll, Stake noll.

Kzmonova sa...

Ska man käka på Mc Donalds så är det Big Mac som gäller. Junkfoodens urmoder. Allt annat smakar som en dålig kopia av ngt...
Bra blogg, fyller ett stort hål.

Anonym sa...

Märkligt att du gillar innehållet på McDonald's italienska kycklingburgare men inte innehållet på köttburgaren eftersom det är exakt samma innehåll... Du kanske hade otur med köttprodukten?

Xtian sa...

Anonym: kan säkert vara så och jag kollade ju upp innehållet, men på deras hemsida så är det Verona Grande på båda, dvs på Chicken Napoli så står det exakt samma inkl. kött...
Tror på dålig burgare vs. nygjord kyckling + det faktum att ingredienserna kanske rimmar bättre med kycklingen än köttet?