25 aug. 2009

Mexikansk höst?


Det hettar till i den kyliga norden

Man börjar ju undra..... Har våra vänner söder om gränsen (nä, inte Danskarna) något fuffens på gång?

1) Santa Maria, det mest mexikanska svenska företaget som finns lanserar ett gäng med nya mexikanska produkter, läs mer här (gillar speciellt Fish tacos-kryddmixen, låter spännande)

2) en äkta mexare öppnar i Stockholm, La Neta

3) en halväkta mexare öppnar ett par kvarter därifrån, Macho Tex-Mex (som hittills vi inte vet mer än att det är "sådär" och ägs av ett dotterbolag till Santa Maria. Återkommer..).

4) Och nu, MAX drar igång med sin Crunchy Nacho Burger igen. En riktigt god kampanjburgare som vi verkligen gillar. Så skynda fynda!

Men håll med - det luktar ju "taco-takeover" lång väg... Och isåfall - I surrender! Welcome great leaders!

Vad tror ni?

7 kommentarer:

Vickan (matplatsen.org) sa...

vågar man hoppas att McD låter sin nachoburgare gästspela igen? den lilla godbiten var i toppklass! =)

ska genast testlaga nyheterna från santa maria här, återkommer med resultat.

bark sa...

Taco Bar på Vasagatan har tydligen fått utskänkningstillstånd, och har utökat menyn med flera "heta rätter".

Kan detta vara ett experiment? Kan det ha att göra med att varumärkets ägare NSP inte verkar så intresserade av konceptet längre?

Pytte sa...

Well... He he. Med risk för vidare lynchning kastar jag mig djärvt åt vargarna och hänvisar till mitt tidigare inlägg om saken:
http://pyttes.blogspot.com/2009/08/en-hatad-fiendes-vag-till-mitt-kok.html

Xtian sa...

Vickan: man kan alltid hoppas och sannolikheten är ganska hög vågar jag säga. Själv föredrar jag Kingens nachoburgare. Vi väntar med spänning på Santa Maria-testet

bark: Tror mer att de testar möjligheterna med konceptet och försöker lyfta det ett steg till. Och öl är det ju hyfsat bra marginaler på.... Taco Bar på Kungsgatan har också tillstånd, flaggar vilt för en Corona till maten.

Pytte: ingen risk, allt du skriver är som len sammet för våra själar. Även om vi kanske håller med om allt... Men den varma trygga fredagsmysfamnen kan ibland kännas lite obekvämt stickigt kan erkännas - och där tacokryddan är en bidragande orsak(om än god).

Pytte sa...

Jag gissar att ett ord föll bort i "Även om vi kanske håller med om allt..." - ditt undermedvetna håller uppenbarligen visst alltid med mig och mina sammetslena ord, tack för det!

Xtian sa...

Pytte: hahahahaaa, ja så är det nog. Tur bara att mitt undermedvetna inte bidrog till mer, hade kunnat bli konstig stämning då...

bark sa...

Nu har jag provat nacho-burgaren på Max. Kan mycket väl varit den tråkigaste mexi-burgaren jag ätit.

En klar besvikelse. El Maco, kom tillbaka!