16 juli 2009

Sommarstängt


Vi går ner på sparlåga.

Inte för att aktiviteten kan beskrivas som varken sprudlande eller febril, men nu drar vi ner ordentligt. Mer egentligen för att alla på redaktionen kommer att vara datorlösa och i täckningsmässiga gråzoner....

Sporadiskt kommer det att dyka upp smågrejer på vårt FFL-Twitter, så kolla in där om du behöver din fix(håller det i singularis för det är väl ungefär en läsare kvar nu...).

Men, en kort lista för att hålla dig à jour med vad som gäller i sommar:

Coolt tips 1: glass hemma bli antingen B&J's Jamaican me crazy(ananassorbet med passionsfrukt) eller Häagen-Dazs Ice Cream Smoothie (sorbet med gräddglass, smak av "sommarens bär). Kampen är håd och det blir nog lite av varje.

Coolt tips 2: Coffee Shake på Burger King, en vaniljshake med en espresso i. 19 spänn of pure goodness

Tips för grillen: för dig som trötnat på och slita med karréer och kotletter, marinader och glazer, börja med grillsnacks från Scan - grillspetten. Just det, de är inte större än att man kan slänga ett par såna på grillen och servera till drinken som en liten matig pre-bbq-snack (lägg till lite Fontana eklagrad feta så har du en buffé). Finns som lammspett souvlaki eller pigghamspett med "grillkryddning".
Ett annat kul tips är att ta flintasteken, strunta i att äta upp den själv som nån slags neandertalar-biff och torka av den ordentligt, grilla och sen skära den i 1,5-2 cm breda strimlor och servera på en bädd av tex glasnudelsallad. Många spottar på flintasteken som grillfenomen och den har ett oförtjänt dåligt rykte som "dassalock av kött".

On the go-saker: såhär mellan campingplatser och stranden, i bilen på väg till Troppan eller på tåget från Mora - man vill ha nåt snabbt. AXA har lanserat en serie med mellanmålsalternativ som kan locka ditt intresse kanske? "Gritty" - flytande gröt. Japp, exakt som det låter så är det gröt som är lite mer av det flytande slaget, men med grötklumpar i. Man nmåste verkligen gilla gröt för att den här skall gå hem i struparna. Men den fyller magen och därmed sitt syfte. Smakar kanske lite konstigt dels på grund av att den är iskall. Jag gillar gröt och ja, den här funkar men psikar inte Oatly's varinater som smakar gröt men utan klumpar. Däremot har de en smoothie "Juicy" som är god och mättande (2 smaker, äpple/röda bär och mango/ananas) plus en mjölkdryck, "Milky" med fullkorn (2 smaker cappuccino och ananas/banan) som också är sådär kymigt god. Nästan lite för fyllig i mjölksmaken, men helt okej. Alla produkterna fyller sin funktion med att mätta, några faller mer i smaken än andra.

Tips för barn on a rainy day: håriga korvar (tack till "RuggigHund" för tipset). Tro mig, det är en succé, iallafall om man är tre år(eller pappa med sinne som en treåring, då fnissar man hela koktiden...)

Att undvika: McDonalds sallader, de i skak-version. Less value for money får man leta efter.

Ses i sommar? Leta då efter nån som äter sillburgare på Österlen - chansen/risken är stor att det är nån från FFL. Om inte så är villbaks vid mitten-av-augusti-rycket.

6 kommentarer:

bark sa...

Att kunna köpa en klassisk "Mc Chaker Salad Caecar" är ett starkt argument för att ta en tur till Ungern. Fasen vad jag saknar den salladen.

Kari Receptomaten sa...

Höll i en Gritty igår på affärn - ångrade mig vid just tanken och ställde tebax den.
Axa ni får nog övertyga mig och många andra big time i Grittyfrågan ;)

--

FFL - trevlig sommar!! Miss you already!

Åsa sa...

Haha, de håriga korvarna är ju suveräna! De ska jag prova på brorsonen minsann. :)

Ha en skön sommar!

Marcus sa...

"Att undvika: McDonalds sallader, de i skak-version. Less value for money får man leta efter."

Varför? Jag har inte provat sallad på McD så jag kan inte säga emot men jag skulle vilja ha någon utförligare diss än så här.

Xtian sa...

Marcus:förlåt, det blev bara en kortis. Men att ta 50+ kronor för nåt som är marginellt större än deras side salad och med ganska mediokert med toppings. Det är vad jag menar med "no value for money".

Mikaela Mars sa...

Håriga-korv-grejjen tar fan priset, amazing!