12 maj 2009

Vardagslyx...

..såhär på en tisdag

För er som är nytillkomna, dvs inte läst inlägget nedan så var vi på en liten lunchsammankomst där Wasabröd och Västerbottensost hade tagit hjälp av United Minds att undersöka "vår" inställning till begreppet "Vardagslyx".

Och nu vet vi vad just "ni" tycker. De sex mest populära alternativen:

1) Äta middag på en restaurang en vardag
2)
Bli bjuden på middag av min partner

3) Köpa hem lyxig mat en vardag
4)
Gå tidigare från jobbet

5)
Dela en flaska vin med min partner

6)
Unna mig ost, kex och vin


Ja, vad säger man. Visst, det var alternativ man fick välja från så kanske just din vardagslyx - "sitta och sträckläsa FastFoodLovers" - inte fanns representerad.
Försöker hitta saker i undersökningen som är direkt upprörande eller värt att notera. Men icke.


Värt att notera är däremot det faktum att vi fick smaka på Wasabröds nya "Delicate Thin Crisp", tunna, diskreta små knäckebrön av fullkornsvete. Tre smaker - "Natural", "Sesame" och "Rosemary&Salt".
Goda och lustigt nog perfekt just för lite vardagslyxande när man tröttnat på Husman.Västerbottensosten behöver knappast nån introduktion för er, eller hur? Vad som däremot skall nämnas är den Västerbottensostcreme som serverades av Årets Kock Tom Sjöstedt. Det var som ostkrämsmanna från delikatesshimlen.

Okej, vi är ingen receptblogg, vi vill ju helst inte att ni ska laga mat - men printa det här och ge det till nån annan som kan laga det åt er. Erbjud er att ta med Delicate Thin Crisps att dippa med - passar perfekt.

Västerbottensoströra
200 g Västerbottensost
2 dl crème fraiche
3 msk mjölk
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Riv osten. Koka upp mjölk och smält i ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna i kylen och häll upp i skål innan servering.

Sådär. Nu finns det bara två anledningar till att inte göra den här:
1) ren och skär dumhet
2) laktosintolerans (Västerbottensosten är ingen fara, den är laktosfri)


Förresten, förutom att läsa FastFoodLovers så ofta du bara kan, vad är din "vardagslyx"? (Svara i kommentarerna)(allt material från Wasabröd/Västerbottensost/United Minds)

2 kommentarer:

hannaH sa...

... och är man laktosintolerant men inte dum kan man ersätta mjölk och creme fraiche med laktosfria alternativ, för västerbottensost i sig själv är i princip laktosfri pga lagring.
Tack för tipset!

Anne sa...

Åh, det är nog första gången jag bokmärker recept hos dig.. :)